Erdoğan'ın o sözleri yeniden gündemde: Yardımlar için böyle konuşmuştu

Erdoğan'ın o sözleri yeniden gündemde: Yardımlar için böyle konuşmuştu
İçişleri Bakanlığı genelgesinin ardından korona virüs salgınından etkilenen vatandaşlar için yardım kampanyası düzenleyen muhalefet belediyelerinin bağış hesaplarına bloke konulması, akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2013'teki sözlerini getirdi.

Ankara ve İstanbul başta olmak üzere korona virüs salgınından etkilenen vatandaşlar için yardım kampanyası düzenleyen muhalefet belediyelerinin bağış hesaplarına, bloke konulması Türkiye'nin gündemine oturdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun valiliklere gönderdiği genelgenin ardından yaşanan bu gelişme, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 2013 yılında yardım toplama ile ilgili sözlerini akla getirdi.

ERDOĞAN: “VATANDAŞIMIZ BUNDAN SONRA YARDIMLARINI İSTEDİĞİ YERE VEREBİLECEK”

2013 yılında dönemin Başbakanı Erdoğan tarafından çözüm süreci kapsamında açıklanan "Demokratikleşme Paketi'nde yardım toplanması ile ilgili düzenleme de yer almıştı. Andımızın kaldırıldığı Demokratikleşme Paketi'ni açıklayan Erdoğan, paketteki yardım toplanmasına yönelik düzenlemeyi ise şu şekilde açıklamıştı; “Yardım toplamadaki kısıtlamaları kaldırıyoruz. Yardım toplama konusunda zaman zaman özgürlükler sınırlama altına alınmıştı. Kurban derisi, fitre ve zekat toplama konusunda Türk Hava Kurumu’na yetki verilmiş. Aslında anayasa ve yasalara tamamen aykırı, insan hak ve hürriyetlerine ters bir durum oluşturulmuştur. Bununla ilgili yönetmelik geçtiğimiz hafta yayınlanmıştı. Şimdi yasal olarak bu yanlış uygulamaya son veriyor, ilgili kanunun 8. maddesindeki söz konusu hükmü kaldırıyoruz. Vatandaşımız bundan sonra yardımlarını hür iradesiyle, istediği yere verebilecektir.” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün partisinin il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada ise, CHP'li belediyelerin ülkede yayılan korona virüsün ardından başlattığı yardım kampanyasıyla ilgili 'Devlet içinde devlet olmanın anlamı yoktur' yorumunu yaptı.