Seçim startı verildi

Seçim startı verildi
Karar Gazetesi Yazarı İbrahim Kahveci, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz indirime gitmesinin seçim işareti olduğunu aktardı.

Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, bugünkü köşe yazısında faiz indirimi konusunda "Neden bu kadar acele edildi? Neden piyasaların seyri gözetilmedi?" diye sordu.

Bu hızlı hareketin tek bir izahı olabileceğini işaret eden Kahveci, "Seçime gitmek için uygun ortam hazırlamak" dedi ve şunları yazdı:

"Bu seçim, bu ekonomik atılım ile 2023’te olmayacağı, hatta 2022 sonlarının bile riskli olacağı bir dönemde yapılacaktır. Bu erken ve hızlı faiz indiriminin süresi (balon etkisi) 2022 sonlarına yetişmeyeceğini yukarıda belirttim. Hatta 2023’ün çok daha ağır geçeceği de şimdiden belli oldu. (İktidar değişimi ihtimali belirdiğinde piyasalardan başlayacak ve tüm ekonomiyi saracak bir bahar havasını ayrı tutuyorum)O zaman geriye sadece 2022 yılı ortaları kalıyor.

Kredi genişlemesi zaten hazırlandı. Ekonomide tek bildiğimiz yöntemi yine yeniden uygulayacağız: Borçlandır ve yönet... Süreç başlamıştır. Artık seyretmekten başka yapacak bir şey yok. Kaderimiz ve asıl evlatlarımızın kaderi bu filmin içinde yer alıyor. Bütün bir gelecek artık bir kararda.... Karar sizindir."

İlgili Haberler