Erdoğan'ın Twitter sözleri yeniden gündem oldu

Erdoğan'ın Twitter sözleri yeniden gündem oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında Twitter'daki takipçi sayısını açıkladı ve seçim kampanyalarının sosyal medya üzerinde yoğunlaşacağını duyurdu. Erdoğan'ın bu açıklamaları daha önceki sözlerini gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Twitter'daki takipçi sayısının 13 milyonu aştığını duyuran Erdoğan, 31 Mart seçimlerine giderken yürütülen kampanyalarda sosyal medyada ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi. 

"Artık 5 milyara yakın insanın internete erişiminin bulunduğu bir dünyada yaşıyoruz" diyen Erdoğan, "Ülkemizde aktif sosyal medya kullancılarının sayısı 51 milyonu bulmuş durumda. Madem sosyal medya algıları gerçeklerin önüne geçilebiliyor bizim bu mecrayı hakikatlerle donatarak kendimizi en doğru biçimde anlatmamız gerekiyor. Şahsımın Twitter hesabının takipçi sayısı şahsımın 13.5 milyona yaklaştı. Twitter’daki her bir mesajımız da bir kaç Yenikapı mitingi yapmış gibi olduğumuzu görüyoruz" şekliden konuştu.

"HEPSİNİN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamaları Başbakanlığı döneminde yaptığı bir konuşmayı akıllara getirdi.

Erdoğan, 2014’te de yerel seçim çalışmaları kapsamında gittiği Bursa'da "Twitter mivitır hepsinin kökünü kazıyacağız. Sosyal medya bir baş bela. Biz bu milleti Twitter’a, Facebook’a yedirmeyiz" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler