Eren Erdem yeniden tutuklandı

Eren Erdem yeniden tutuklandı
Dün hakkında tahliye kararı verilen ancak cezaevinden çıkmadan yapılan itirazla hakkında yakalama kararı çıkarılan Eren Erdem için mahkeme yeniden tutuklama kararı verdi.

Tahliyesine karar verildiği gün hakkında yakalama kararı çıkarılan Eren Erdem yeniden tutuklandı.

24. Ağır Ceza Mahkemesi, Eren Erdem ve avukatlarını dinledikten sonra tutukluluğun devamına karar verdi. Eren'in sonraki duruşması 1 Mart tarihinde yapılacak. Karar oy çokluğu ile alındı.

FETÖ’nün 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları sürecinde yasadışı ses kayıtlarını servis ettiği iddiasıyla yargılanan, kapatılan Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve eski CHP milletvekili Eren Erdem hakkında, dün görülen duruşmada verilen tahliye kararının ardından işlemler sürerken savcının itirazı üzerine yeniden tutuklama kararı çıkarıldı.

Tahliyesine karar verildiği gün hakkında yakalama kararı çıkarılan Eren Erdem'e destek olmak için CHP İstanbul İl Örgütü Çağlayan Adliyesi'nde buluştu.

İstanbul 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, dün görülen davada Erdem hakkında tahliye kararı vermişti.

İstanbul başsavcılığı, tahliye kararına bir üst mahkemede ‘kaçma şüphesi’ iddiasıyla itiraz etti. Üst mahkeme itirazı kabul etti. Silivri Cezaevi’nden salıverilmeyen Erdem hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.