“Erkekler, kadın filmine gitmekte önyargılı”

“Erkekler, kadın filmine gitmekte önyargılı”
Beşiktaş Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile alakalı alanlarında toplumsal cinsiyet kalıplarının ötesine geçebilmiş ve daha yaşanabilir bir dünya için çalışan 10 kadın ve 1 erkek, Pecha Kucha (her fotoğrafta 20 saniye konuşarak) formatında eşitlik serüvenlerini paylaştılar.

Birleşmiş Milletler (BM) Kadın Birimi ve Beşiktaş Belediyesi iş birliğinde Ortaköy Kethüda Hamamı’nda gerçekleşen “Nesiller Boyu Eşitlik Seninle Başlar” etkinliğinde rol modeller 20 fotoğraf sunarken, her fotoğrafta 20 saniye konuşarak (Pecha Kucha) anlatımlarını gerçekleştirdi. Oyuncu, yönetmen ve senarist Gupse Özay, Türkiye’nin ilk kadın ağır vasıta şoförü Leyla Ağaçkoparan, emzirmeyi kolaylaştırıcı kıyafetler tasarlayan Ilgın Yazgan gibi farklı alanlarda uzman konuşmacılar, kendi hikayelerini anlattı.

“BİR ARADA OLMANIN GÜCÜNÜ ÖNEMSİYORUZ”

Beşiktaş Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Başkan Yardımcısı Zeynep Karaman ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Ülke Direktörü Asya Varbanova, etkinliğin açılışını yaptı. Ardından söz alan Zeynep Karaman, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın selamlarını ileterek, “Bir arada olmanın gücünü önemsiyoruz. Bu kapsamda BM Kadın Birimi’nin kadın ve kız çocuklara yönelik şiddetin dikkat çektiği “Ateş böcekleri karanlığı aydınlat” projesinde bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Kadınların kendilerini güvende hissetmedikleri karanlık sokakları aydınlatmaya başladık. BM Kadın Birimi’ne bize sunduğu katkılar için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.