Erken seçim iddialarının ardından Ali Babacan'dan flaş hamle

Erken seçim iddialarının ardından Ali Babacan'dan flaş hamle
Erken seçim iddiaları sonrası harekete geçen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bayram sonrası ivedilikle teşkilatları kurma kararı aldı.

Kulislerde “erken seçim” iddiaları konuşulurken DEVA Partisi bayram sonrasında teşkilatı kurmak için harekete geçti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan teşkilatta yer alacak isimlerle birebir görüşecek. 60 bine yakın müracaat yapıldı. İstanbul’da 13 bin, Ankara’da 8 bine yakın müracaat oldu.

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’e konuşan DEVA Partili yönetici şöyle dedi:

“İnternet ortamında çok ciddi müracaatlar oldu. Başvuruları aldık. Başvuruların tasnifini gerçekleştirdik. Zoom üzerinden tespit ettiğimiz isimlerle görüşmeler yapıyoruz. Bayram sonu da tespit ettiğimiz bu isimlerle büyük bir ihtimalle teşkilatlarımızı kurarız.

18 KOMİSYON KURULDU, İSTANBUL’DA 13 BİNE YAKIN MÜRACAAT OLDU
18 tane komisyonumuz var. 60 bine yakın müracaat olmuştu. Bunların içerisinde İstanbul’da 13 bine yakın Ankara’da 8 bine yakın müracaat var. Bu müracaatları tasnif ettik öncelikle.”

GÖREV ALMAK İSTEYENLERLE TEK TEK KONUŞULDU

Tarafsız Haber Ajansının DEVA Partisi kulislerinden edindiği bilgiye göre; küçük şehirlerin tamamında kurucular müracaat edenlere telefonla ulaştı. Görev alma arzusu içerisinde olanlar ayrı bir bölümde kümelendirildi.

KURUCU YÖNETİM KURULU OLUŞACAK

Tüzüğe göre, İl ve ilçe teşkilatları ilk defa Genel Merkez Yönetim Kurulu tarafından atanıyor. Önce il ve ilçe teşkilatını kurmak üzere üç kişi görevlendiriliyor ve bunlardan birine başkan olarak yetki belgesi veriliyor. Bu heyetin oluşturacağı listenin, gerekli değerlendirmelerden sonra Genel Merkezce onaylanması ile Kurucu Yönetim Kurulu oluşacak ve görevine başlayacak. Kurucu yönetim kurulları, kendi teşkilat kongrelerine kadar Tüzüğün il ve ilçe yönetim kuruluna verdiği hak ve yetkileri kullanacak.

İLK ETAPTA ÜÇ KİŞİLİK KURUCU HEYET BELİRLENECEK

Tüzük gereği üç kişilik bir kurucu heyet belirlenecek. Bir başkan iki üye olacak.

Edinilen bilgiye göre kurucu heyette görev alabilecek olanlar bir bölüme, il teşkilatlarında görev alabilecekleri bir başka bölüme ve ilçelerde ikamet edip ilçe yönetiminde görev almak isteyenleri de ayrı bir bölümde tasnif edildi.

GENEL MERKEZ’E BİRE BİR GÖRÜŞMEYE DAVET EDİLECEK

Kurucu yetki verilebilecek isimlerle Zoom üzerinden toplantılar yapılacak ve onların içerisinden kime görev verilebilecekse onlar Genel Merkez’e birebir görüşmeye davet edilecek.

Bu görüşmelerin bayram sonu sosyal mesafe ile alakalı kısıtlamalar ortadan kalktıktan sonra olması planlanıyor.

İLLERE YÖNELİK HAZIRLANAN RAPORLAR VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİN GÖRÜŞLERİ DE MASAYA KONACAK

Belirli illerde Zoom ile yapılan görüşmelerin dışında sadece internetten başvuranlar değil daha önce hazırlanan raporlar da devreye konulacak. Sivil toplum örgütlerinden alınan görüşler de masaya yatırılacak. Bu görüşler doğrultusunda partide Kurucu Başkanlık için Kurucu Heyet için isimlere teklif götürülecek.

18 AYRI BÖLGEDE 90 KİŞİ

Teşkilatlanma çalışmalarını 18 ayrı bölgede 90 kişi yürütüyor.
İllerdeki sivil toplum ve kanaat önderlerinin de görüşü de alınacak.

BABACAN TEŞKİLAT İÇİN KOLLARI SIVADI

Bayram öncesi bütün mutfak içi çalışmaların tamamlanması, koronavirüs ile ilgili kısıtlamalar kalktıktan sonra da belirlenen isimlerin Ankara’ya davet etmek suretiyle bu görevlendirmelerin gerçekleştirilmesi planlanıyor.

BABACAN BİRE BİR GÖRÜŞECEK

Babacan’ın söz konusu isimlerle bire bir görüşeceğini belirten DEVA Partili yönetici şöyle dedi:

“Hepsiyle bire bir görüşecek. Kurucu yetki vereceğimiz arkadaşların hepsiyle birebir Sayın Babacan görüşecek. Biz komisyonlar bu çalışmaları yapacağız. Daha sonra Genel Merkez’de oluşturulacak yetki vermeye dair bir komisyon oluşacak. Genel Başkan’ın başkanlığında. 5-6 kişilik bir komisyonla burada kuruluş izni verilecek olan başkan ve üyeleri Sayın Genel Başkan’ın son kararda mutlaka kendisinin göreceği şekilde bir toplantıyla gerçekleştirilecek.

243 KİŞİYE BU ŞEKİLDE YETKİ VERİLECEK

243 kişiye bu şekilde yetki verilecek. Başkan ve iki üye. 81 başkan olacak, 162 tane üye olacak.”