Altın tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı

Altın tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı
Merkez Bankası'nın faiz kararı piyasaları hareketlendirdi. Gram altın, küresel altın fiyatları gün içerisinde yatay seyrederken, doların hızla yükselmesinin ardından tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Merkez Bankası''nın faiz kararı sonrasında piyasalarda hareketli dakikalar yaşanıyor. Kararın ardından tarihi seviyelerini güncelleyen dolar/TL 9,50''ye dayanırken altın fiyatları da hızla yükseldi.

Gram altın, küresel altın fiyatlarındaki yatay seyre rağmen Dolar/TL ''de yaşanan yükselişin ardından 2020''nin Kasım ayında gördüğü 540 TL''yi de geride bırakarak 543 TL ile rekor tazeledi.

Gram altın, geçen hafta dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki yükselişle beraber günü 530 TL’den kapatarak bu yılın zirvesine ulaşmıştı. Yeni haftaya 526 TL civarında başlayan gram altın, küresel altın fiyatları ve dolar/TL’deki paralel yükselişle 534 TL’ye kadar yükselmişti.

Gram altın en son 6 Kasım’da gün içi 540 TL’ye çıkarak tüm zamanların zirvesini gördükten sonra günü 534 TL’de kapatarak rekor gün kapanış seviyesine ulaşmıştı. 

İlgili Haberler