Ermenek'te şeffaf belediyecilik

Ermenek'te şeffaf belediyecilik
Karaman'ın Ermenek ilçesinin İYİ Partili Belediye Başkanı Atilla Zorlu, seçimlerden önce verdiği sözü yerine getirerek, Ermenek Belediyesi'nin mali tablosunu açıkladı.

Yerel seçimlerden önce belediyenin mali tablosunu kamuoyu ile paylaşma sözü veren Karaman'ın Ermenek ilçesinin İYİ Partili Belediye Başkanı Atilla Zorlu, belediyenin mali tablosunu açıkladı. Çıkarılan mali tablo, belediye binasına asıldı.

c51d0bd0-c00b-49cc-a544-d82f59de4076.jpg

"Temel önceliğimiz belediye bütçesini kendi bütçemiz olarak, beytülmal olarak görmektir. Olaya bu şekilde bakınca tüyü bitmemiş yetimin sorumluluğunu omuzlarımızda hissedince tasarruf kaçınılmaz oluyor." diyen Zorlu, "Seçimlerde söz verdiğimiz gibi katılımcı, sosyal belediyecilik ve şeffaflık ilkeleri doğrultusunda bir belediyecilik anlayışı ile yöneteceğiz. Belediyeyi vatandaşın rahatlıkla gelebildiği, 'Başkanım çayınızı içmeye geldim' diyerek sorunlarını anlatabildiği bir kurum haline geldik." ifadelerini kullandı.

"BORÇLAR TEMİZLENDİ"

Ermenek Belediye Başkanı Zorlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Önceliğimiz belediyecilik hizmetlerine hız vererek mahalle muhtarlarımızla düzenli istişare ve ‘’Gezici Başkanlık Ofisi ’’ uygulamamızla sorunları yerinde, sokakta, mahallede tespit edip anında çözüm üretmek olmuştur.

Göreve gelir gelmez eski yönetimin açıklarını aramak yerine, 'vatandaş bize niye oy verdi' sorusunu göz önüne alarak halkımızın talepleri doğrultusunda çalışma planı yaparak hizmete başladık.

Seçimlerden önce yapılan harcamaların ödenmemesi sebebi ile yerel esnafa biriken borçlar temizlendi. Sonrasında da Belediye ihtiyaçları parti ayrımı gözetmeksizin yerel esnafı desteklemek adına İlçeden destek alınarak karşılandı.

Belediyemizin Kamuya olan ( Vergi- Sgk vb.) borçları düzenli bir şekilde ödenerek, kurumumuzun herhangi bir kanuni yaptırım, icra vs. ile karşı karşıya kalmasından kaçınmaya çalıştık.

Görevi devraldığımızda 60 İŞ-KUR olmak üzere 196 çalışanımız var iken , 60 İŞ-KUR personelimizin proje süresi tamamlandığından dolayı görevine son verilerek Belediye hizmetleri sekteye uğratılmak istense de , biz partili-partisiz kimseyi işten çıkartmayarak belediye gelirlerini düzenli olarak vatandaşlarımıza paylaştırmaya çalıştık. Daha önceki dönemde 200 TL su borcu olan vatandaşlara 600 TL Avukatlık ücreti ile tahsilata gidilmişken, biz vatandaşa ek külfet getirmeden tahsil etme yoluna gittik."

"BELEDİYE EVİMİZ, HEMŞERİLERİMİZ AİLEMİZ"

Belediyenin girişimi ile hayırsever iş adamlarından burs desteği sağlanarak, 100’ün üzerinde üniversite öğrencilerimize burs bağladıklarını ifade eden Zorlu, "İlçemizdeki okulların tamamını ziyaret edip kitap, kırtasiye ve öğrenci ihtiyaçları ( giyim, ayakkabı vs.) karşılandı.

Temel felsefemiz ‘’ Belediyeyi Evimiz, Hemşerilerimizi Ailemiz ‘’ olarak görmektir.

Herkesin memnun olarak ayrıldığı ve bir kez daha gelmek için can attığı bir Ermenek'i gerçekleştiriyoruz. Kesinlikle ve kesinlikle yalnız belediyede değil, şehrin her yerinde elini tutabildiği, gözüne bakarak her türlü derdini ve sıkıntısını her an ve her dakika birebir anlatabildiği bir Başkan, belediye hizmetlerinin her an her yerde hissedildiği bir Şehr-i emin güvencesi ile Bu cennet vatanı atalarımızdan miras gördüğümüz kadar, çocuklarımız için emanet aldığımızın bilinciyle, çocukluğumuzdaki kadar güzel bir Ermenek bırakma hayali ile yönetiyoruz.

Ermenek halkı katılımcı, sosyal belediyecilik ve şeffaflık ilkeleri doğrultusunda bir belediyecilik anlayışı ile çalışmalarız devam edecek olup, gelir- gider tablosunu halkımızla paylaşmaya devam edeceğiz." dedi.

33d182fa-91f2-47fd-9228-593d96732cf2.jpg