Ermenistan ateşkesi dinlemedi, yine sivillere saldırdı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı açıkladı

Ermenistan ateşkesi dinlemedi, yine sivillere saldırdı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı açıkladı
Ermenistan ordusu, Azerbaycan ile yapılan ateşkese rağmen sivilleri hedef almaya devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan’ın sivil yerleşim birimlerine saldırdığını açıkladı.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında Moskova’da yapılan ve yerel saatle 12.00’da başlayan ateşkese rağmen Ermenistan sivillere saldırmaya devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan’ın ateşkese uymayarak sivilleri hedef aldığını açıkladı.

Savunma Bakanlığı’nı yaptığı açıklamada Ermenilerin Ağdara-Tatar ve Füzuli-Cebrail cephesine saldırarak sivillerin yaşadığı yerleri top ateşine tuttuğu belirtildi.

Azerbaycan ile Ermenistan, Dağlık Karabağ'da insani amaçla cenazelerin ve esirlerin değişimi için ateşkese varılması konusunda anlaşmıştı. Ateşkes yerel saatle 12.00'den itibaren yürürlüğe girmişti.

azerbaycan-002.jpg

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "10 Ekim 2020'de (bugün) saat 12.00'dan itibaren insani yardım amaçlı olarak Uluslararası Kızılhaç Komitesinin arabuluculuğu ve kriterleri doğrultusunda esirlerin, tutsakların ve cenazelerin değişimi için ateşkes ilan edildi" demişti.

Ateşkes rejiminin parametreleri üzerinde ayrıca çalışılacağını kaydeden Lavrov, Azerbaycan ve Ermenistan'ın, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu eş başkanlarının arabuluculuğuyla meselenin çözümü prensipleri temelinde, erken barışçıl bir çözüme ulaşmak amacıyla esaslı müzakerelere başlayacağını bildirmişti.

İlgili Haberler