Ermenistan Başbakanı Paşinyan sözlerini geri aldı

Ermenistan Başbakanı Paşinyan sözlerini geri aldı
Rus yapımı İskender füzelerinin işe yaramadığını açıklayan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, çark etti. Rusya'nın ve kendi ordusunun tepkisini çeken Paşinyan yaptığı yeni açıklamada Rus füzeleri hakkında yanlış bilgilendirildiğini söyledi.

Rus yapımı İskender füzelerinin işe yaramadığını söyleyen Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, hem kendi ordusunu karşısına aldı, hem de Rusya''yı kızdırdı. Tepkiler sonrası çark eden Paşinyan, "Bana yanlış bilgi verildi" diyerek sözlerini geri aldı.

Ermenistan Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamaya göre Nikol Paşinyan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. İkili, Paşinyan''ın bir televizyon programından İskender füzeleri hakkındaki iddiasını değerlendirdi.

Açıklamada "Paşinyan, Putin ile telefon görüşmesi sonrası Rus yapımı İskender füzeleri hakkında yanlış bilgilendirildiği sonucuna vardı" ifadeleri kullanıldı.

"Rus silahlarının dünyanın en iyileri arasında yer aldığından hiç şüphe edilmiyor" denilen açıklamada ayrıca Paşinyan''ın sözlerinin Ermenistan ile Rusya arasındaki askeri işbirliğini ve müttefiklik ilişkilerini hedef almadığı vurgulandı. 

Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya tarafından olumlu karşılanan açıklama hakkında "Gerçekler dile getirildi" dedi. 

Paşinyan''ın İskender füzeleri hakkındaki iddiası hem Ermeni ordusu hem de Azerbaycan ve Rusya tarafından yalanlandı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, savaşta İskender füzelerinin ateşlendiğini tespit etmediklerini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı''ndan yapılan açıklamada ise "Ermenistan Karabağ Savaşı''nda İskender füzelerini hiç kullanmadı. Paşinyan''ın sözleri bizi şaşırttı" ifadesi kullanılmıştı.