Ermenistan istese Türkiye'yi kazanır

24 Nisan'a çok az kaldı. Taşnakçı zihniyet atağa geçecek.
Yeni bir döneme girdik. Ermenistan işgalindeki Azerbaycan toprakları büyük ölçüde kurtarıldı.
Ermenileri Türkiye'den ayrı düşünemeyiz. Geçmişte, tarihî şartların da zorlamasıyla istenmeyen şeyler yaşandı. Ermenici liderlerin birçoğu Batı'nın oyuncağı oldu, zararı ülkemizin aslî unsuru Ermeni halk çekti.
Türkiye 20. yüzyılın başlarında çok zor dönemler yaşadı. 1911'den başlayarak 1922'ye kadar savaşın içinde idi. Her bir taraftan kışkırtılınca cephe gerisi sağlama alınmak gerekti. Ermeni halk, çok ama çok üzücü, Osmanlı toprakları içinde Suriye'ye, Irak'a, Suudî Arabistan'a sürüldü. Yolda çok şeyler oldu. Çok acı çekildi. Bu satırları yazarken içim sızlıyor.
Yeni bir döneme girdik, dedim. Ermenistan ve özellikle Ermenilerin diaspora liderleri Türkiye ile hesaplaşmayı aşmaları lâzım.
Sen yaptın, ben yaptım, sen öldürdün ben öldürmedim'in çok ötesine geçmeliyiz.
Birinci Dünya Savaşı Osmanlı'yı bitirdi, ardından Millî Mücadele başladı, Türkiye değişti, dünya değişti, ama Yeni Türkiye'den hesap sorma bitmedi. Bitmeli, bitmek zorunda. Zararını biz değil; hesap sormayı isterik hâle getiren fanatikler görür ve görüyor.
Yeni ABD Başkanı Joe Biden'ın "Ermeni soykırımı"nı tanıyacağına dair absürt sözleri var. Biden geçen yıl başkanlık seçimine hazırlandığı sırada, 24 Nisan'da, şöyle demişti:
"Bugün Metz Yeghern'de (Ermeni soykırımı) Ermeni halkının karşılaştığı zulmü hatırlıyoruz. 1915'ten 1923'e kadar neredeyse 2 milyon Ermeni toplu olarak sınır dışı edildi ve 1,5 milyon erkek, kadın ve çocuk öldürüldü. Yunanlılar, Süryaniler, Keldaniler, Arameans, Maronitler ve diğer Hıristiyanlar da hedef alındı. Bu korkunç ve sistematik imha kampanyasını asla unutmamalı veya sessiz kalmamalıyız. (...) Eğer seçilirsem, Ermeni soykırımını tanıyan bir kararı desteklemeyi taahhüt ediyorum ve evrensel insan haklarını yönetimim için birinci öncelik hâline getireceğim. Bugün, ulusumuza çok katkıda bulunan Ermeni-Amerikan toplumu ile Ermeni soykırım kurbanlarını hatırlama ve onurlandırmaya katılıyorum."
Biden'ın bu sözleri kasıtlıdır. Hiçbir tarihçi bu bilgileri veremez. (Ermenici kaynaklarda da bu bilgiler yer almıyor.) Öyle ifadeler ki, Türkler bir başka dünyadan gelmiş barbarlar.
Biden, ABD'nin başkanı seçildi. 24 Nisan çok yakın. Ön hazırlık başladı. Geçen hafta hem Cumhuriyetçi hem Demokrat 38 senatör, Biden'a, 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanıma çağrısı yapan bir mektup gönderdi:
"Ermeni soykırımı gerçeğini resmen tanıma çağrısını güçlü şekilde yapmak üzere size yazıyoruz. Geçmişte Ermeni soykırımını soykırım olarak tanımıştınız, şimdi Başkan olarak yine aynı şeyi yapmaya çağırıyoruz."
Biden, çok ileri sözler ediyor.
Şimdiye kadar Türkiye'yle bir teması olmadı. Niyeti belli. Biden, yine bu sözleri sarf ederse art niyetlilere cesaret verir ve Ermenistan ile Türkiye'nin yakınlaşmasına set çeker.
ABD uzak, Türkiye ve Ermenistan bitişik. Ermeniler kışkırtıcılara kanmazlarsa kazanan Türkiye'den önce Ermenistan olacaktır. Gürcistan'la sınırları açtık, nüfus kâğıdıyla girip çıkıyoruz, Ermenistan'la niçin açmayalım.
Her şey Ermenistan'ın elinde. İstese Türkiye'yi kazanır.

Yazarın Diğer Yazıları