Ermenistan'a yardım hazırlığında bulunan Norveç'ten geri adım

Ermenistan'a yardım hazırlığında bulunan Norveç'ten geri adım
2 Kasım'da Ermenistan'a 1,5 milyon euro yardım yapacağını açıklayan Norveç'in gelen yoğun eleştirilerin ardından bu kararını askıya aldığı öğrenildi.

Azerbaycan, 30 yıldan bu yana Ermenistan işgali altındaki topraklarını kurtarmak için mücadelesine devam ederken, Ermenistan da bölgedeki sivil halkı hedef alan saldırılarını sürdürüyor.

Türkiye'nin Oslo Büyükelçisi Fazlı Çorman, yaptığı açıklamada, Norveç hükümetinin, 2 Kasım'da Ermenistan'a destek olmak için 1,5 milyon euro yardımda bulunacaklarını açıkladığını hatırlattı. Söz konusu açıklamayı tek taraflı bulmaları nedeniyle kınadıklarını belirten Çorman, Norveç hükümetinin gösterilen tepkilerin ardından dün konu hakkında yeni bir açıklama yaptığını söyledi.

İKİ TARAFA DA YARDIM YAPACAKLAR

Çorman, "Norveç tarafından yapılan ikinci açıklamada sadece bir tarafa değil, 'çatışmanın her iki tarafına da yardım sağlanacağı' belirtiliyor. Elbette olumlu yönde bir değişiklik. Eğer bu yardım gerçekten her iki tarafa da yapılırsa önceki eleştirimi seve seve geri alacağım" dedi.

Norveç hükümetinden dün yapılan açıklamada, hattın her iki tarafında çatışmalardan etkilenen sivillere yaklaşık 1,5 milyon euro insani yardım sağlanacağı belirtildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı