Ermenistan’da seçimlerin galibi Paşinyan oldu

Ermenistan’da seçimlerin galibi Paşinyan oldu
Azerbaycan karşısında işgal ettiği Karabağ'da hezimete uğrayan ve bir süredir istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Ermenistan'da yapılan parlamento seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre, mevcut Başbakan Nikol Paşinyan, seçimin galibi oldu.

Ermenistan''da yapılan parlamento seçimlerinin resmi olmayan sonuçları açıklandı.

Ermenistan Merkez Seçim Komitesi’nin verilerine göre, 2008 sandıktan 501’i açıldı. Açılan sandıklardaki sayımlara göre, Paşinyan’ın Sivil Sözleşme Partisi yüzde 59 ile birinci sırada, eski Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan’ın Ermenistan İttifak’ı ise yüzde 18,37 ile ikinci sırada yer aldı.

Başkent Erivan''daki ilk sonuçlara göre ise Koçaryan''ın ittifakı yüzde 68 oy alırken, Paşinyan''ın partisi yüzde 19''da kaldı.

2 milyon 581 bin 93 kayıtlı seçmenin bulunduğu ülkede, seçimlere yüzde 49,4 katılım sağlandı.

KOÇARYAN SONUÇLARIN İNANDIRICI OLMADIĞINI SÖYLEDİ

Seçim yarışını ikinci sırada götüren Ermenistan İttifakı’nın lideri eski Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan ise yaptığı açıklamada, seçime ilişkin kesin olmayan ilk ön sonuçların "tartışmalı" olduğunu savundu. Koçaryan, bu sonuçların inandırıcı olmadığını da belirtti.

Oylama sonuçları ile ilgili verilerin 8 aydır toplumsal yaşamda izledikleri gözlemle çeliştiğini ifade eden Koçaryan, sandıklarda organize ve planlı sahtekarlıklara işaret eden yüzlerce sinyal olduğuna işaret etti

 

İlgili Haberler