Ermenistan'dan skandal Türkiye çağrısı

Ermenistan'dan skandal Türkiye çağrısı
Ermenistan Başbakanı Paşinyan'dan skandal Türkiye çağrısı geldi. Paşinyan, Türkiye'nin Azerbaycan ile aralarındaki gerginliğe müdahalesinin ağır sonuçları olacağını iddia etti.

Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik provokasyonları ve tacizleri, bugün sabah itibariyle Azerbaycan ordusu tarafından geri püskürtülmeye başlandı.

27 Eylül Pazar günü bütün dünyanın gözü Azerbaycan-Ermenistan sınırındaydı… Yıllardır gerilimin ve tansiyonun düşmediği bölgede sabahın erken saatlerinde karşılıklı çatışma yaşandı.

Azerbaycan yönetimi Ermenistan’ın sivillerin bulunduğu bölgeye saldırdığını ve olay yerinde çok sayıda sivilin yaralandığı açıklandı.

İki ülke savaşın adeta içine girerken başta Türkiye olmak üzere birçok ülke çağrıda bulundu. Saldırıların ardından Azerbaycan’ın yanında olduğunu açıkça duyuran Türkiye ile ilgili skandal bir talep savaşın eşiğindeki Ermenistan’ın Başbakanı Nikol Paşinyan’dan geldi. 

Reuters haber ajansının “flaş” koduyla servis ettiği açıklamada, Paşinyan uluslararası kamuoyuna seslenerek, “Türkiye’yi Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilime dahil etmeyin” çağrısında bulundu. Paşinyan, Türkiye’nin herhangi bir hamlesinin bölgede ve komşular arasında yıkıcı sonuçları olabileceğini dile getirdi. 

Kaynak: Sözcü