Ermenistan'ı azdıranlar var

Son Ermenistan saldırısında Bakü'nün ilk kez gafil avlanmadığı ortaya çıktı. Hatta yıllar içinde kaybettiği 6 köyü geri aldı. Bu başarıyı Türkiye-Azerbaycan askeri işbirliğinin bir semeresi olarak değerlendirebiliriz.

Türkiye'nin çok namlulu roketlerinin de bu savunmada kullanıldığı da diğer bir gerçek.

Meydanı boş bulduğunu sanarak pervasızca Azerbaycan'a saldıran  Ermenistan askerleri tepelerine roket yağınca şaşırıp kaldılar. Kullandıkları araçlar yüzlerce merminin hedefi oldu.

***

Bu arada bir başka konuya değinmek istiyorum. Ermeni saldırıları sonrası ekrana çıkarılan emekli paşalardan biri dün sabahki son yorumunda, "Ermeniler sivil hedefleri vurdu" diyebildi.

Bu ayakta uyuyanların niye ekrana çıkarıldığını anlamak mümkün değil.

***

Gelişmelere baktığımızda Azerbaycan'ın gerekli hazırlığını yapmış olduğu ve bir daha gafil avlanmayacağı anlaşılıyor.

Ermenistan'ın baş dayanağı ise Putin babaları. Hani şu her fırsatta Türkiye'yi, Azerbaycan'ı satan Kremlin'deki iki yüzlü Moskof.

Ermenistan'ın saldırısı TELE 1'de Cüneyt Akman yönetiminde çok güzel ele alınıp işlendi. Elvin Ağayev ve Yeliz Karayev de isabetli seçimdi

Golsüz derbi ve perişan Beşiktaş

Yılın ilk derbisinde gol sesi çıkmadı ama sarı kartın haddi hesabı yoktu.

Herkes Fenerbahçe karşısında Galatasaray'dan bir şahlanış beklerken bunu Konyaspor yaptı. Beşiktaş'ı parça parça etti.

Umarım Sergen Yalçın kısa sürede ağır yaralı Kartal'ı yüksekten uçar hale getirmeyi başarır...

***

1.Lig'de de Bursaspor darmaduman oldu.

Spor programları içinde öne çıkan yine Ersin Düzen yönetimindeki Stadyum ekibiydi. beInSports da derbiye kendince hazırlanmıştı. İlker Yağcıoğlu ve Abdullah Avcı sanırım Fenerbahçe adına oradaydılar.

Müzik deyince TRT

TRT'nin en iyi becerdiği işlerin başında müzik programları geliyor.

Bakıyorsunuz yep yeni programları ekrana sürüveriyorlar. Bu da bugünkü şartlarda zor olmuyor. London Eye gibi bir program bulup ekrana getirebiliyorlar. Daha sonra Fantastik diye bir Balkan ezgileri devreye sokuldu. Orkestrayı yöneten NedimNalbantoğlu idi. Ekran başındakileri mest oldu. Nalbantoğlu işi mükemmel götürdü Finali de Boşnak havalarıyla tamamladılar.

Bence programın en önemli bölümü Dolapdere Big Young topluluğunun olduğu bölümdü. Burada üç önemli ismi gördük. En başta Serhat Kılıç vardı. Bu ismi Bizimkiler dizisnden "Ergun Plak" rolünden tanıyoruz.

Bu arada ekrana sürülen Gaziantep Görme Engelliler Okulu'ndan bir öğretmenin icrası da hayranlık uyandırdı. Hoca, önce ud sonra keman sonunda da mandolin çalıp şarkılar söyledi.

Günün sözü:

Eğer idrakin var ise makul ol. Cevri

 

Yazarın Diğer Yazıları