'Ermenistan'ın çapını aşar'

 Ermeni militanlar, Tovuz'a saldırdıklarına göre, hedefte doğrudan Türkiye var, demektir.

Tovuz, Azerbaycan ile Türkiye'nin bağlanma noktası. Bakü-Tiflis-Kars demiryolu, Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru ve TANAP'ın başlangıcı olan Güney Kafkasya doğalgaz boru hatları geçiyor.

R. T. Erdoğan'ın dediği gibi, bu saldırı Ermenistan'ın çapını aşar.

Bir diğer mesele, Tovuz'un Gürcistan'la sınır olması. Gürcistan sınırının öbür tarafı Ahıska... Türklerin yurdu.

Ahıska üzerine çok yazdım. Biliyorsunuz, Ahıskalıları, Şimdi Rusların dolaydan hâkimiyet kurduğu, Donetsk yakınlarındaki kamplarında ziyaret ettim. Gürcistan'da da başka ülkelerde de araştırdım. Özellikle vurguluyorum. Stalin'in sürdüğü Türkler/Müslümanlar içinde yurtlarına dönemeyenler sadece Ahıskalılardır. Bu dönemeyişi gazeteci olarak dert edinmiştim!

Ahıskalılar göçürüldükten sonra Türklerin topraklarına Ermeniler yerleştirilmiştir. Ahıska'yı sınırları içine alma emelleri olmadığını kimse söyleyemez.

Yağmur Atsız Bey, "Ermenistan'ın saldırısı tesadüfî değil" başlıklı yazım üzerine bir not gönderdi. Bu köşede "Atsız" adı sık geçer. Bir bağlantı kurmak isteyenler için açıklayayım: Yağmur Atsız, Nihal Atsız'ın büyük oğlu. Yağmur Atsız Bey, Ruslara dikkat çekiyor:

"Değerli Arslan Bey, / Benim bu meseleyle ilgili olarak kaleme aldığım uzunca bir inceleme vardır: 'Kime 'Niyet'  Kime Kısmet!!!' (Kasım 1989, Cumhuriyet)...

O zamanki tesbitlerimden önemli biri de şuydu: Azeri Türklerinin başındaki en önemli belalardan biri içlerindeki Rus ajanlarıdır...

Günümüz Türkçesiyle buna 'içimizdeki İrlandalılar' deniliyor sanırım.

Anlaşılan o günden bugüne pek değişen birşey yok... Rusya, Kafkaslar'dan öyle kolay kolay elini çekmez; çekerse kendine ihanet etmiş olur!

Buna karşı yapılabilecek en iyi şey biraz daha 'ofansif' oynamaktır.

Ben gerçi yaklaşık 35 yıldır bunu söylüyorum ama derdimi (bazı bakanlar dahil!) kimseye anlatabilmiş değilim.

Son çare olarak sakal bırakmayı düşünüyorum ki belki o zaman lafım dinlensin!

Acaba siz ne dersiniz?

Baqi selam... / Yağmur Atsız"

Yağmur Atsız Bey'le aynı noktadayız.

Aynı yazımla ilgili gelen bir ir notu daha vereceğim:

"Arslan Bey, bugün köşenizde yer verdiğiniz ve ülkemiz için hayati bir konu olan Azerbaycan'daki gelişmelere yönelik tespitleriniz son derece yerinde ve gelecek günler için önemli ipuçları vermekte. Bu noktada ülkesini ve Türk dünyasını canından aziz bilen bir birey olarak şunları ifade etmek isterim. İlk olarak Türkiye ve Azerbaycan savunma sanayini birleştirmeli. Pakistan'a sattığımız korvetlerden Hazar Denizi'nde kullanabilmeleri için Azerbaycan'a da tahsis edilmeli. Korapl, Atmaca, Som, Cirit, Mehmetçik 1 piyade tüfeği vb. yeni silah sistemleri Azerbaycan ordusuna da kazandırılmalı. Bugün ABD, İngiltere, Avusturalya ve İsrail nasıl doğal müttefikse ve birbirlerine her alanda destek oluyorlarsa, biz de Azerbaycan ve diğer Türk devletleriyle aynı bağı kurabiliriz. Ülkesini seven her alanda iyi yetişmiş Türk insanı bu konuda gereken desteği vermeye hazırdır. / Tarik Türkoğlu"

Tovuz'da yeni bir cephe açıldı. Savaş, birileri araya girerek durdurulsa bile Ermenistan'ın militanlarıyla bir masaya oturup antlaşmaya varmak mümkün değildir.

Putin'in tek hedefi var; o da Türkiye'yi zayıf düşürmek, elini kolunu bağlamaktır.

Tavrımızı ona göre belirlemeliyiz.

Yazarın Diğer Yazıları