Erşat Salihi'den önemli açıklamalar: Ne yaparlarsa yapsınlar Kerkük bir Türkmen şehridir

Erşat Salihi'den önemli açıklamalar: Ne yaparlarsa yapsınlar Kerkük bir Türkmen şehridir
Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, Ahmet Sağlam’ın hazırlayıp sunduğu “Irak Türkmenleri Özel Araştırma Dosyası”nda hem bölgeye hem de gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Salihi, “Ne yaparsalar yapsınlar, Kerkük bir Türkmen şehridir” dedi.

Erşat Salihi'den önemli açıklamalar: Ne yaparlarsa yapsınlar Kerkük bir Türkmen şehridir

Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, Ahmet Sağlam''ın Youtube''da hazırlayıp sunduğu “Irak Türkmenleri Özel Araştırma Dosyası”nda bölge gündemine ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. "Ne yaparlarsa yapsınlar, Kerkük bir Türkmen şehridir" diyen Salihi, " Kerkük’te bir dönem Baas rejiminin Araplaştırma politikasını uyguladığını, 2003’ten sonrasında da Kürtleştirme politikası uygulandığını ifade etti. Kerkük’ün bu demografik yapısını değiştirme çabalarının Kerkük’ün varlığını tehdit ettiğine değinen Salihi, “Ne yaparsalar yapsınlar, Kerkük bir Türkmen şehridir” diye konuştu. 

"PETROLLER MERKEZİ HÜKÜMET DENETİMİNDE OLMALI"

Salihi, Kerkük petrollerinin merkezî hükümetin denetiminde olması gerektiğini ama bunun maalesef Kuzey Irak tarafından yönetildiğine değinirken bu kaynağın yeteri kadar verimli olarak kullanılmadığını ifade etti. Kerkük’ün özerk bir bölge olması icap ettiğini, bu şekilde kaynağın daha verimli bir şekilde kullanılabileceğini belirtti. 

"TÜRKMENELİ KUŞAĞI''NA SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR"

Erşat Salihi, “Orta Doğu’daki Türkmen varlığına Bayır-Bucak’taki dağlardan başlayarak Kerkük ve Türkmeneli bölgesini de içine alan bir Türkmeneli haritası oluşturulmaktadır” dedi.

Bu haritaya sahip çıkmak gerektiğini ve bunun uzun dönem bir proje olmasının gerekliliğini ifade eden Salihi, Türkmen varlığının bu proje sayesinde devam edebileceğini vurguladı. 

"TÜRKİYE''NİN DESTEĞİ BİZİ DAHA GÜÇLÜ KILIYOR"

Türkiye’nin Türkmenlerin yanında olmasından mutluluk duyduklarını vurgulayan Salihi, Türkiye’nin Türkmen halkına her zaman yardımcı olduğunu ve Türkiye’nin ikrarı ve muhalefetiyle partiler üstü bir anlayışla Türkmen halkının yanında olması gerektiğini ifade etti. Ayrıca Türk Cumhuriyetlerine seslenen Salihi, Türk halklarından memnun olduklarını ama Türk Cumhuriyetlerinin Devlet Başkanlarına Türkmenleri unutmasınlar diye selam gönderdiklerini ifade etti. 

 

 

İlgili Haberler