Ertuğrul Doğan'ın "Kimse ile işimiz yok" dediği!

Ertuğrul Doğan'ın "Kimse ile işimiz yok" dediği!

Şampiyonluk Kupası''nı son olarak 38 sezon önce (1983-1984) kaldıran Trabzonspor''da Asbaşkan Ertuğrul Doğan''ın "Bizim kimse ile işimiz yok." dedikten sonra; "Biz kendi işimize bakıyoruz. Önümüzdeki yıllarda yine nasıl şampiyon olacağımızı düşünüyoruz." diye şampiyonluk için birinci derecede doğru yolu işaret etmesi kanaatimce camiadaki zihniyet değişimi açısından bir milat olması gerekir.

Çünkü özellikle en başta 2010-2011''de kupası olmayan şampiyonluk tartışması olmak üzere Trabzonspor geride bıraktığı 38 sezonda irili ufaklı da olsa kendi dışındaki hesap kitaplara vakit ayırıp, dolayısıyla enerjisini harcadı.

Hele hele 2010-2011''in ardından geçirilen 11 sezon var ki, ben bu yılları "Trabzonspor gücünü saha içinden çok dışındaki gelişmelere, olayları ayırarak şampiyonlukları uzaklardan seyretmek durumunda kaldığı zaman dilimi olarak" tarif ediyorum.

O nedenledir ki bu sezonki başarının sacayaklarından biri olan Ertuğrul Doğan''ın, "Bizim kimse ile işimiz yok. Kimsenin de bizimle işi olmaması lazım" diyerek sarf ettiği sözler, kendi dışındakilere olduğu kadar bordo-mavili camiaya da "Biz kendi işimize bakalım. Yapmamız gerekenleri yerine getirelim" babından içeridekilerin de alması gereken mesajlardır.

Zaten, "Bu şekilde hareket ederek önümüzdeki yıllarda da birlik ve beraberlik içinde yeni kupalar alacağız" ifadesi de, içeriye birlik ve beraberliğin mutlak gerektiğinin bir mesajından başka bir şey değildir.

Ertuğrul Doğan''ın "Herkesin de kendi işine bakması lazım." dediği de işini eksik yapanların, hatalı hareket edenlerin kabahati başkalarında araması hem işe yaramaz hem de hastalık yaratır. Hangi taraftan olursa olsun!

Hacı Bektaş Veli''nin; "Her ne arar isen kendinde ara." diyerek "Önce kendine, sonra başkasına bak." babından demesi de zaten bundandır.

Ezcümle ile bir özeleştiri yapacak olursak, Trabzonspor camiası da 38 yıllık kupa hasreti çekmesinin başlıca nedenleri arasında hataları başkalarında aramanın da olduğunu Ertuğrul Doğan''ın satır arasına sıkıştırarak yaptığı ifadelerden anlıyoruz.

Ders çıkarıp bundan sonrasını şampiyonlukların üst üste yaşandığı yıllardaki birlik ve beraberlik içinde hareket eden bir Trabzonspor zihniyeti ve de bunun kadrosu ihdas edildiğinde Ertuğrul Doğan''ın "Yeni kupalar alacağız." diye işaret ettiği yıllar hiç de uzak değildir.

Yazarın Diğer Yazıları