Ertuğrul Gazi diye dizi oyuncusunun heykeli dikilmişti! Heykeltıraş ile ilgili skandal detay

Ertuğrul Gazi diye dizi oyuncusunun heykeli dikilmişti! Heykeltıraş ile ilgili skandal detay
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Osmanlı ve Türk tarihine damga vuran kişilerin yaptırılan büstleri arasında, Diriliş Ertuğrul dizisinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan’a benzerliği tartışma konusu olan Ertuğrul Gazi büstünün ardından 2 büst daha meydandan kaldırıldı. 

Belediye de krize yol açan büstlerle ilgili firmadan kabulü yapmadı. Bu arada büstlerin heykeltraşı ile ilgili ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl ‘Türk Tarihinin Önemli Şahsiyetlerini Anma Projesi’ kapsamında, Osmanlı ve Türk tarihine damga vuran kişilerin büstlerinin yapılması için çalışma başlatıldı. Firma tarafından Ordu’ya gönderilen Ertuğrul Gazi'nin büstünün Diriliş Ertuğrul dizisinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan’a benzerliği tartışma konusu oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in incelerken durumu fark ettiği büst kaldırıldı.

Ordu’da meydana konulan büstler arasında Cengiz Han ve Timur'a ait benzerliği tartışılan 2 büst daha kaldırıldı. Alanda ise sadece 17 büst kaldı. 

HEYKELTIRAŞ VEFAT ETTİ

Büst krizi ile ilgili başlatılan idari soruşturmada ilginç detaylar ortaya çıktı. Büstlerin yapım işi verilen heykeltıraş Ömer Gençtürk’ün, sözleşme tarihinden sonra geçen yıl vefat ettiği, büstlerin ise oğlu Ertuğrul Kağan Gençtürk tarafından gönderildiği ortaya çıktı.

Büstlerin hangi sanatçı tarafından yapıldığı henüz belirlenemedi. DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Ertuğrul Kağan Gençtürk ise, “Bu konuda konuşmak istemiyorum” diyerek açıklama yapmadı.