Ertuğrul Özkök ne istedi ki Nezih Alkış onu kapıdan kovdu: Ünlü spor yazarı İsmail Er açıkladı

Ertuğrul Özkök ne istedi ki Nezih Alkış onu kapıdan kovdu: Ünlü spor yazarı İsmail Er açıkladı
Ünlü spor yazarı İsmail Er, duayen gazeteci Nezih Alkış'ın yoğun bakımda tedavi gördüğünü vurgulayıp, onun için dua ettiğini söylerken, usta gazetecinin bir zamanlar Ertuğrul Özkök'ü spor servisinin kapısının nasıl çevirdiğini anlattı.

Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle birkaç gündür yoğun bakımda tedavi gören efsane spor müdürü Nezih Alkış’ın durumu ciddiyetini koruyor.

Medyadaki çok sayıda “öğrencisi” de merakla ve dikkatle Alkış’ın sağlık durumunu takip ediyor.

Duayen gazeteci ile yıllarca birlikte çalışan İsmail Er de Nezih Alkış’ın sağlık durumunu yakından izleyenler arasında.

İsmail Er, dün sosyal medya hesabından yaptığı duygulu paylaşımla Nezih Alkışı tanıyan herkesi duygulandırdı.

İsmail Er’in paylaşımı aynen şöyle;

“TSYD'nin efsane eski başkanı, geçmişte 1,5 milyon tiraj yapan Hurriyet Gazetesi Spor eski Müdürü Nezih Alkış, ekibine inanır, muhabirine,  editörüne, sayfa sekreterine güvenir, PR, Ajans ve bültencilere kapıları kapatırdı.

Sonradan kendilerini spor medyasında hesapta baron görenleri, kulüp başkanlarına tehdit ve şantaj yapan çantacı spor müdürlerini hiç bir zaman ciddiye almadı. Aksine yanına yaklaşanı kovdu..

ERTUĞRUL ÖZKÖK'E: BURASI SPOR SERVİSİ MAGAZİN DEĞİL

Genel Yayın Yönetmenlerine spor servisinin özgür ve bağımsız bir servis olduğunu her dönemde hissettirirdi. Muhabirlerinin yazdığı her habere siper olurdu. Ekibine sahip çıkardı. Hiç unutmam, tepeden inme Genel Yayın Yönetmenliğine gelen ve gerçek gazetecilerin çıkışını veren Ertuğrul Özkök'ün ısrarla maç yazılarını Pakize Suda ile şarkıcı damadına yazdırmak istemesi karşısında dimdik ayakta duran Nezih Alkış’ın "Ertuğrul bey siz muhabirliği bilmezsiniz, Burası magazin servisi değil spor servisi" diyerek rest çekmesi unutulmaz.

PRİMİ BİZE DEĞİL ÇALIŞANA VERİN

Gazete patronunun sadece servis şeflerine dağıttığı primi personeline dağıttırması talimatı vermesi alkışlanacak olaydı.

Bir çok kulüp başkanı ve futbolcunun muhabirlerin sert yazılarını eleştirmesi karşısında dik durdu.

“Biz haberi yazarız siz de yorumlarsınız.. Kasıt yok belge ve bilgi varsa muhabire ve foto muhabirine inanır güvenirim" der, tavrını koyardı.

Seni çok seviyoruz, gelecek kuşakların idolüsün...

Yoğun bakımda dualarımız senin için ağabey…”