Gazetecilere zarf içinde 500 TL rüşvet dağıtıldı

Gazetecilere zarf içinde 500 TL rüşvet dağıtıldı
Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Koşan, CHP il binasında düzenlenen basın toplantısına katılan gazetecilere zarf içinde para verildiğini söyledi. "Onuruyla yapan hiçbir arkadaşım kalemini satmaz" diyen Koşan, duruma tepkisini gösterip, gazetecilerin parayı iade ettiğini dile getirdi.

Gazetecilere zarf içinde 500 TL rüşvet dağıtıldı

Erzincan’da dün öğle saatlerinde CHP il binasında bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya İstanbul Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat katıldı.

Gazete Duvar''dan Serpil Argın''ın haberine göre basın toplantısına katılan gazetecilere poşet içinde maske, dezenfektan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu''ndan bir not ve zarf içerisinde para verildi.

500 TL VERİLDİ

Durumu fark eden gazeteciler parayı iade etti. Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Koşan yaşanan duruma tepki göstererek "Mesleğini severek yapan kalemini satmaz" dedi. Olay anında yaşananları aktaran Koşan şunları dile getirdi:

"Basın açıklaması daveti geldi, haber yapmak için gittik. Açıklamadan sonra başkana ait bir metin var mı diye sordu arkadaşlar ve elimize bir poşet verildi. Maske, dezenfektan, Kemal Kılıçdaroğlu''ndan bir not ve bir zarf vardı içinde. Zarfın içinde de 500 TL. Ben hemen fark edip geri iade ettim. Bazı arkadaşlar da sonradan fark etti ve onlar da iade etti."

"GAZETECİLERE DESTEK İÇİN VERDİKLERİNİ SÖYLEDİLER"

Neden bu paranın verildiğini sorduklarını söyleyen Koşan, "Bize gazetecilere destek için bu parayı verdiklerini söylediler. Biz de yöntemin yanlış olduğunu söyledik ve bu yaptıkları hatayı bir açıklamayla dile getirmelerini istedik ama yapmadılar. Ben bu mesleği severek yapıyorum. Yıllardır bayram, tatil demeden benim gibi mesleğini severek, onuruyla yapan hiçbir arkadaşım kalemini satmaz" dedi.

Erzincan CHP İl Başkanı Ayhan Doğan, "Konuya dair benim ve belediye başkanımızın bilgisi yok. Personel kendi başına yapmış" dedi.