Erzincan'da zirai don üzüm bağlarına zarar verdi

Erzincan'da zirai don üzüm bağlarına zarar verdi
Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde zirai don, yörenin tescilli ürünlerinden cimin üzümünün yetiştiği bağlarda zarara sebep oldu.

Erzincan'da zirai don üzüm bağlarına zarar verdi

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, bölgede zirai dondan etkilenen tarım alanlarında hasarı belirlemek için çalışma yaptı.

İlçe genelinde 8 bin 650 dekar alanda yetiştirilen ve yılda yaklaşık 7 bin ton verim elde edilen cimin üzümünde, zirai don nedeniyle bu yıl rekolte kaybı yaşanması bekleniyor.

Üzümlü Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Mahmut Karakelle, zirai donun rekolte kayıplarını da beraberinde getireceğini söyledi.

Ekiplerin bölgede zarar tespit çalışmalarına devam ettiğini ifade eden Karakelle, şu ifadeleri kullandı

"Maalesef ilçemizde önce dolu yağışı ardından ise zirai don yaşandı. Ekipler tarafından yapılan hasar tespit çalışması sonucu dolu yağışından dolayı ciddi bir zarar olmadığı ancak zirai don sebebiyle üzüm bağlarının bir kısmında zarar olduğu tespit edilmiştir. Gerekli tutanaklar tutularak sigortası olan çiftçilerimizin başvurmaları beklenmektedir. Çiftçilerimiz vakit kaybetmeden başvurularını yapmalıdırlar. Yaşanan bu zirai donun ardından bu yılki rekoltede düşüş bekliyoruz. İnşallah aşırı bir rekolte kaybı yaşanmaz."
Üretici Faruk Bahar da üzüm bağlarının zirai dondan etkilendiğini belirterek, üreticilere destek istedi. (AA)