Esad rejiminden skandal Türkiye açıklaması

Esad rejiminden skandal Türkiye açıklaması
Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Fırat’ın doğusunda yapmayı planladığı operasyona tepki göstererek, “Türkiye'nin bütün saldırılarını önlemek için kararlıyız" dedi.

Türkiye-Suriye sınırında yaşanan gerilim devam ederken Suriye devlet ajansı, Suriye Dışişleri Bakanlığı'na dayandırdıkları bir haber paylaştı. Haberde Suriyeli yetkililerin, "Türkiye'nin bütün saldırılarını önlemek için kararlıyız" ifadesine yer verildi.

Bölgede tansiyon yükselirken Suriye’den küstah bir açıklama geldi. Suriye Dışişleri Bakanlığı’ndan bir kaynağa dayandırılan haberde Suriye devlet ajansı, Türkiye’nin olası bir saldırısına bütün imkanları kullanarak durdurmak için kararlı olduklarını aktardı.

Yapılan açıklamada, “Eğer tutumsuz çocuklarımız mantığın yolunu bulurlarsa onları kucaklamaya hazırız” diyerek bölgedeki terör örgütü uzantılarına adeta çağrıda bulundu.

Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdad, Türkiye’nin olası operasyonu öncesi Suriyeli Kürtleri ‘dipsiz kuyuya yuvarlanmak yerine’ hükümete katılmaya davet etmişti

Mikdad, ‘anavatanın, tüm çocuklarını bağrına bastığını’ vurgulayarak Şam yönetiminin Suriyelilerin tüm sorunlarını şiddet kullanmadan olumlu yönde çözeceğini belirmişti.

Tüm Suriye topraklarını koruyacaklarını söyleyen Mikdad, herhangi bir işgale izin vermeyeceklerini ifade etmişti.

İlgili Haberler