Esad’dan YPG’ye sıcak mesaj

Esad’dan YPG’ye sıcak mesaj
Terör örgütü PKK/YPG ile Esad rejimi arasında başlayan temaslar sürüyor. YPG’nin özerklik talebi ettiği iddia edilirken, rejim güçleri ise ‘Diyaloğun sürmesini umut ettiklerini’ söyledi.

ABD’nin Suriye’den çekilme kararı sonrası terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG’nin Esad rejimi ile kuduruğu sıcak temas sürüyor. Esad rejimi cephesinden gelen açıklamalarda ‘Diyaloğun artmasını umut ettikleri’ belirtildi.

Suriye yönetimi, ABD'nin çekilme kararı üzerine Kürtlerle başlatılan görüşmelerin olumlu ilerlediğini duyurdu. Suriye Dış İlişkiler Bakan Yardımcısı Ayman Susan, "Diyaloğun yoğunlaşmasını umuyoruz" dedi.

"SURİYE'NİN BÜTÜNLÜĞÜ ŞART"

Susan, Kürtlerin Suriye’nin birliğine bağlı kaldığı sürece bazı taleplere olumlu yanıt verilebileceğini söyledi. Reuters’ın aktardığına göre, Şam’da bir grup gazeteci ile biraraya gelen Susan, “Diyaloğun yoğunlaşmasını umuyoruz. Kürtlerin Suriye’nin birliği konusunda duydukları endişelere dair yaptıkları açıklamaların birçoğu olumluydu” dedi.

Susan, “Diyalog yoluyla taleplerin bazılarının üstesinden gelebileceğimize inanıyoruz ve bu diyalog, Suriye’nin birliğine bağlılık temelinde gerçekleştiği sürece bunu garanti ediyor” ifadelerini kullandı.

İngiliz basınında daha önce çıkan haberlerde Terör örgütü PKK/YPG’nin Esad rejimi güçleri ile ‘özerklik’ pazarlığına orturduğu iddia edillmişti, PKK/YPG’nin Suriye’nin kuzeyinde özerkliğe karşılık sınır kapılarının kontrolünü devretmeyi kabul ettiği belirtilmişti.

Teör örgütü YPG, daha önce ise elinde tuttuğu bazı bölgeleri Esad rejimi güçlerine bırakmıştı.

İlgili Haberler