Esenyurt'ta 5 milyonluk cipleri 10 dakikada çaldılar

Esenyurt'ta 5 milyonluk cipleri 10 dakikada çaldılar
İstanbul Esenyurt’ta 19 Ocak’ta oto galeriye girerek alarm sistemi kapatan ve ardından 10 dakika içerisinde toplam 5 milyon TL değerinde iki cipi çalan 4 kişiden biri tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 3 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

5 milyonluk cipleri 10 dakikada çaldılar

DHA’nın haberine göre, olay 19 Ocak'ta Esenyurt Esenkent Mahallesi'nde bulunan oto galeride yaşandı. Dört şüpheli, sabah saatlerinde geldikleri oto galerinin ilk önce alarm sistemini devre dışı bıraktı. Sonrasında tornavida yardımı ile galerinin kapılarını açtı.
Şüpheliler, 10 dakika içerisinde anahtarları da içerisinde bulunan ve toplam değeri 5 milyon lira olan iki cipi alarak olay yerinden uzaklaştı.
Şüphelilerin cipleri götürme anları çevredeki güvenlik kameralarına yansıdı.
Şüpheliler, oto galerinin ofisinde bulunan çelik kasayı da çaldı. İçerisinde 350 bin lira olan çelik kasayı açmayı başaramayan şüpheliler, kasayı çaldıkları otomobile yükledi.

16 SUÇ KAYDI VAR

Polis ekipleri, 16 suç kaydı bulunan 36 aşındaki şüpheli Denizhan K.'yı, saatler içerisinde evinde yakaladı. Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüpheli emniyetten çıkarıldığı sırada "Hırsızlık olaylarıyla bir alakam yok" dedi. Şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Polisin diğer şüphelileri yakalamak için çalışması sürüyor.