Prof. Esin Davutoğlu Şenol büyük aşı skandalını canlı yayında açıkladı

Prof. Esin Davutoğlu Şenol büyük aşı skandalını canlı yayında açıkladı
Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu, KRT canlı yayınında yaptığı açıklamada hakkı olmamasına rağmen bazı kişilere kayıt dışı iki doz inaktif Sinovac aşısı yapıldığı bilgisinin kendisine geldiğini açıkladı.

Gazeteci Zafer Arapkirli’nin sunduğu KRT Ana Haber bülteninin bu akşamki konuğu, Gazi Üniversitesi öğretim üyesi, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’du.

Prof. Şenol canlı yayında çok önemli bir iddiayı dile getirdi.

“KAYIT DIŞI AŞI OLANLAR VAR”

Türkiye’de henüz birinci doz aşısını olamayanlar bulunurken, hakkı olmamasına rağmen kayıt dışı iki doz inaktif Sinovac aşısı yaptıranların bulunduğu öğrendiklerini açıklayan Prof. Esin Şenol,  “O iki doz aşıya nasıl ve nereden erişildi ve nasıl dağıtıldı. Aşı olamadığı için hayatıyla bedel ödeyecek pek çok insan varken nasıl yürütüldü bu strateji anlamakta güçlük çekiyorum” ifadelerini kullandı.

İşte Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’un o açıklamaları:

“Ben bir sağlıkçı olarak Ocak ayının son haftasında aşıya erişebildim. Eşim de sağlıkçı olduğu için yaptırabildi. Oğlum sağlıkçı değil ama bizimle yaşamasına rağmen aşısını yaptıramadı.

Ama bana gelen bilgilerden anladığım kadarı ile epeyce bir inaktif aşı kayıt dışı yapılmış gibi görünüyor. Yani bazı kişiler iki doz Sinovac aşısı olmuş. Şimdi yaş grubu nedeniyle şu anda başka şansı daha var.

“SON GÜNLERDE KÖŞEYE SIKIŞINCA…”

Nasıl ve neden olduğunu anlamakta güçlük çekiyorum. O iki doz aşıya nasıl ve nereden erişildi ve nasıl dağıtıldı bunu anlamak çok zor. Fakat son günlerde sorulan sorularla köşeye sıkışıldığı için biz uzmanların fark ettiği bir gerçeklik.

Yani ne acı ki birinci doz aşını olamamış insanlar varken  3. Doza geçmiş insanlar var Türkiye’de. Bu yüzden işte uluslararası eğitim hakkı olmayacak olanlar, belki hayatıyla bedel ödeyecek pek çok insan varken nasıl yürütüldü bu strateji anlamakta güçlük çekiyorum"

İlgili Haberler