Olimpiyat antrenörü evinde ölü bulundu. Cinsel taciz ve insan ticaretiyle suçlanıyordu

Olimpiyat antrenörü evinde ölü bulundu. Cinsel taciz ve insan ticaretiyle suçlanıyordu
Amerika Birleşik Devletleri Kadın Jimastik Takımı'nın eski olimpik antrenörü John Geddert, hakkında bulunan cinsel taciz ve insan ticareti suçlamaları bir iddianamenin hazırlanmasının ardından intihar etti. Geddert’in ölümü Michigan Başsavcısı Dana Nessel tarafından da doğrulandı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Amerika Birleşik Devletleri, intihar eden eski olimpik antrenörü John Geddert''in ölümüyle çalkalanıyor.

İNTİHAR ETTİĞİ AÇIKLANDI

Perşembe sabahı Geddert''e 24 ayrı suçlama yönelten bir iddianame hazırlanmasının ardından, Geddert, hakkında iki ayrı suçtan hazırlanan iddianamelerin ardından intihar ettiği açıklandı.

SAVCI OLAYI DOĞRULADI

Olayla ilgili konuşan Michigan Başsavcısı Dana Nessel, Geddert''in Perşembe öğleden sonra öldüğünü doğruladı.

İKİ AYRI SUÇTAN İDDİANAME HAZIRLANDI

Geddert''e yöneltilen suçlamalar arasında ''birden fazla genç kadına yönelik sözlü, fiziksel ve cinsel taciz'' vardı. Geddert ayrıca insan ticaretiyle de suçlanıyordu.

YETKİLİLER EVE GİDİNCE GÖRDÜ

Geddert''in Perşembe günü karakola teslim olması bekleniyordu. İntihar ettiği de, karakola gelmemesi üzerine evine giden yetkililer tarafından bulundu.

HİKAYE TRAJİK BİR ŞEKİLDE SON BULDU

Başsavcı Nessel "İçinde yer alan herkes için trajik olan bu hikaye, trajik bir şekilde son buldu" diye konuştu.

YÖNELTİLEN SUÇLAMALAR NEYDİ?

Geddert''e yöneltilen suçlamalar arasında "birden fazla genç kadına yönelik sözlü, fiziksel ve cinsel taciz" vardı. Şikayetçiler arasında 13 ve 16 yaşında gençler de vardı.

İddianamede "Atletleri sakatlanacak veya zarar görecekleri kadar ekstrem koşullarda zorla çalıştırdığı" gerekçesiyle 14 insan ticareti suçlaması da yer alıyordu. Savcılık Geddert''i 2016''da Nassar soruşturmasında yalan söylemekle de suçluyordu.

300 YILDAN FAZLA HAPİS CEZASI ALDI

2012''deki takımın doktoru Larry Nassar, 250''den fazla genç kadını taciz ettiği gerekçesiyle 2018''de 300 yıldan fazla hapis cezasına çarptırılmıştı. John Geddert, Larry Nassar''a yakınlığıyla biliniyordu.

İlgili Haberler