Eski Bakan açıkladı: "Turist getirilsin diye yabancı şirketlere 120 milyon dolar verildi"

Eski Bakan açıkladı: "Turist getirilsin diye yabancı şirketlere 120 milyon dolar verildi"
Turizm eski Bakanı Bahattin Yücel, iktidarın yaz aylarında turizm sektörünü canlandırmak için dört yabancı kaynaklı turizm şirketine toplamda 120 milyon dolar verdiğini iddia etti.

Turizm eski Bakanı Bahattin Yücel, Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi programında yurt dışında 4 turizm şirketine şirketine turist getirmek için 120 milyon dolar verildiğini iddia etti.

"Türkiye'de 9 bin seyahat acentesi var bunlar şu anda kendi kaderlerine terk edilmiş durumdalar." diyen Yücel sözlerine şöyle devam etti:

"Onlarla onların örgütleriyle hiçbir çözüm konusunu görüşmek istemiyorlar. Ama ne yapıyorlar, 4 tane yurt dışında 1'i Hollanda'da, 3’ü Rusya’da çok uygun koşullarda çok kısa sürede bir iki gün içerisinde 120 milyon dolar verdiler.

Nedenini bir kayırmacılık olarak görüyorum. Şöyle yaptılar, Rusya'dan ve Hollanda'dan kendi bünyeleri içerisinden de uçak şirketleri olduğu için desteklenmelilermiş. Güzel, peki uçak şirketleri olduğu için desteklenecekler, bize turist getirecekler, biz turizmi bir ekonomik etkinlik olarak görüyoruz. Rusya şu anda yıl sonuna kadar çıkışlara izin vermeyeceğini açıklandı, Hollanda aynı şekilde İngiltere aynı. Yani iş kaynağında kesiliyor."

İlgili Haberler