Eski bakan Erkan Mumcu’dan çok konuşulacak iddia: 2007 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’ın adayı Abdullah Gül değildi

Eski bakan Erkan Mumcu’dan çok konuşulacak iddia: 2007 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’ın adayı Abdullah Gül değildi
Kültür ve Turizm eski bakanı Erkan Mumcu, 2007'de Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayının Abdullah Gül değil, Vecdi Gönül olduğunu öne sürdü.

Milli Gazete’nin aktardığı habere göre, AKP'nin iktidar olduğu ilk dönemde Kültür ve Turizm Bakanı olan ANAP eski Genel Başkanı Erkan Mumcu, Haber Global ekranlarında yayınlanan Jülide Ateş ile 40 programına konuk oldu.

Mumcu, programda dikkat çeken açıklamalarda bulunurken "Erdoğan 2007'de neden Cumhurbaşkanı adayı olmadı?" sorusuna ise '2007’de Erdoğan’ın adayı Abdullah Gül değildi. Vecdi Gönül konusunda bir mutabakatı olduğunu güçlü bir haber kaynağına dayanarak söyleyebilirim." diyerek cevap verdi.

Erkan Mumcu'nun yaptığı açıklaması şöyle:

"Olmak istemedi ya da olmadı. Ama kafasındaki aday başka birisiydi onu biliyorum. Vecdi Gönül konusunda bir mutabakatı olduğunu güçlü bir haber kaynağına dayanarak söyleyebilirim. Ben 2005 yılında kendisine bir mektup yazdım. Hürriyet Gazetesi'ne verdim. 2005 yılının Temmuz ayında 2007'de Türkiye'nin başına gelecekler konusunda nasıl bir öngörü ortaya koyduğumu neyi çözüm olarak önerdiğimi göreceklerdir. Türk demokrasisinin selameti adına. Orada önerdiğim çözümü Arınç imkansızlaştırdı. Niçin imkansızlaştırdı? O benim değil benden başkalarının cevap vermesi gereken süreçtir."

Kaynak: Milli Gazete