Eski Bakan Kaya'nın kardeşi Türk Telekom’a atandı

Eski Bakan Kaya'nın kardeşi Türk Telekom’a atandı
Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan’ın kardeşi Ömer Fatih Sayan Kaya, Türk Telekom'un yönetim kurulu üyeliğine atandı. Sayan’ın diğer kardeşi Ayşe Hilal Sayan Koytek ise Aile Bakanlığında Müsteşar yardımcılığı görevinde bulunmuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcıları eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın kardeşi Dr. Ömer Fatih Sayan ve Selim Dursun, Türk Telekom’un yönetim kurulu üyeliğine seçilirken, Enver İskurt da Türk Telekom Denetim Kurulu Üyesi oldu. Dr. Ömer Fatih Sayan Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapacak.

AİLE BOYU BÜROKRAT

Fatma Betül Sayan Kaya'nın bakanlığı döneminde bir diğer kardeşi olan Nazmiye Sümeyye Sayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi üyesi olarak görev yapıyordu. Bir başka kardeş Ayşe Hilal Sayan Koytek ise Aile Bakanlığında Müsteşar yardımcılığı görevinde bulunmuş, daha sonra istifa etmişti. Ayşe Sayan bir süre önce de Kuveyt'e Büyükelçi olarak atanmıştı.

fatma-omer-sayan.jpg

Türk Telekom’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk Telekom’un C Grubu imtiyazlı hissesini temsil eden Yönetim Kurulu üyesi Suat Hayri Aka ve Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi ve aynı zamanda Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Fahri Kasırga görevlerinden istifa etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı. Sayan aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak seçildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Selim Dursun ise Türk Telekom Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi olarak atandı.

Türk Telekom Denetim Kurulu üyesi Salih Orakçı ve İsmail Kartal da görevlerinden istifaederken, denetim kurulunda boşalan üyeliklere Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt ve Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu seçildi.

ORTALAMA 50 BİN TL ALACAK

Hazine Müsteşarlığı'nı temsilen Türk Telekom yönetimine atanan bürokratlara ödenen yüksek maaş ve yıllık 400 bin TL'yi bulan huzur hakkı ödemesi daha önce tartışma konusu olmuştu. Bu atama ile Dr. Ömer Fatih Sayan'a bakan yardımcılığı maaşının yanı sıra aylık ortalaması 50 bin TL'yi bulan bir ödeme yapılacak.

İlgili Haberler