Eski MHP’liden çarpıcı sözler: “İhraç sebebim Berat Albayrak”

Eski MHP’liden çarpıcı sözler: “İhraç sebebim Berat Albayrak”
Samsun Milletvekili ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Erhan Usta, MHP’den ihraç edilmesinin nedenini, Hazine Bakanı Berat Albayrak’ı eleştirdim, sonrasında ihraç edildim” sözleriyle açıkladı.  

31 Mart’taki yerel seçimlerde Samsun Büyükşehir Belediyesi Belediye başkanlığı için bağımsız aday olarak yarışacak olan Erhan Usta, MHP’den ihraç edilmesi ile ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Usta, “Emeklilikte yaşa takılanlar bardağı taşıran son damla oldu. Hazine Bakanı Berat Albayrak, Türkiye ekonomisi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Onu eleştirdim. Sonrasında ihraç edildim. Ağaç kovuğundan çıkıp gelmedim. Kimse kusura bakmasın.” ifadelerini kullandı. Usta sözlerine şöyle devam etti:

“ALNIMIZ AÇIK, BAŞIMIZ DİK”

“Ekonomi Bakanı, ‘Türkiye ekonomisi daralmamıştır’ diye açıklama yapıyor. ‘Bakanım siz teşhisi yanlış koyarsanız, tedaviniz yanlış olur’ dedik. Bu açıklamadan sonra hem partimiz hem de iktidarla ilişiklerimiz daha da gerildi. En sonunda da Samsunlunun hakkını savunduğumun bir beyanat neticesinde partimden ihraç edildim. ‘İyi adam olsaydı partisinden ihraç edilmezdi’ dediler. Ama bizim alnımız açık, başımız dik. Milletimizin arkasında durduk. Bir milletvekilinin yapması gereken de budur.”   

“BİZİM ARKAMIZDA MİLLET VAR”

Samsun’da yerel seçimlere bağımsız olarak girecek olan Usta, kazanmak için yola çıktığını vurgularken, sözlerini şöyle noktaladı: “Bizim arkamızda kimse yok. Bir sermaye kesimi, cemaat, cemiyet, hiç kimse yok. Biz arkamıza milleti aldık. Bizim hareketimiz artık gönüllüler hareketine dönüştü. Bu şekilde yolumuzda ilerliyoruz. Biz seçim kazanmak için çıktık. Birilerinin oyunu bölmek, birilerine avantaj birilerine dezavantaj sağlamak için çıkmadık.”