Eski TPAO yöneticisi Necdet Pamir canlı yayında açıkladı: 7 yıl önce aynı bölgede gazı bulan TPAO çalışanlarının başına neler geldi!

Eski TPAO yöneticisi Necdet Pamir canlı yayında açıkladı: 7 yıl önce aynı bölgede gazı bulan TPAO çalışanlarının başına neler geldi!
Eski TPAO yöneticisi Necdet Pamir, Karadeniz’deki bulunan doğal gazla ilgili Habertürk TV'deki programda yaptığı açıklamalar gündem oldu. Pamir TPAO'da kaliteli kadrolarının yüzde 90’ının AKP döneminde tasfiye edildiği, bunun neticesinde TPAO sondaj ve kuyu tamamlama gruplarının kapatıldığını, Fatih sondaj gemisinde de sondaj faaliyetleri için yabancı firmalardan hizmet alındığını söyledi.

Eski TPAO yöneticisi Necdet Pamir ile Karadeniz’deki bulunan doğal gazla ilgili Habertürk TV'deki yapılan tartışmada  Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu ile girdiği tartışma yankı yarattı.

Türkiye Petrolleri genel müdüründen aldığı bilgilerle "Bütün kilit kadrolar yerlidir" diyen Yaşar Hacısalihoğlu'na Necdet Pamir'den tepki geldi.

'TPAO PERSONELİ TASFİYE EDİLDİ'

Pamir, TPAO'da kaliteli kadrolarının yüzde 90’ının AKP döneminde tasfiye edildiği, bunun neticesinde TPAO’da sondaj ve kuyu tamamlama gruplarının kapatıldığını ifade etti.

'HİZMET ALINAN FİRMA YABANCI'

Türkiye Varlık Fonu'na devredilen şirketin özelleştirmeye hazırlandığını belirten Pamir, Fatih ve Yavuz sondaj gemilerindeki sondaj faaliyetleri için uluslararası sondaj firması Schlumberger’den hizmet alınmak zorunda kalındığını söyledi.

Pamir Habertürk'te katıldığı programda şöyle konuştu:

"Çok enteresan, Yaşar da benim çok eski dostum. Bizi izleyen Türkiye Petrolleri'nde senelerce çalışmış yer bilimciler var, hepsinin kemikleri sızlar. Siz kalkıp mevcut Türkiye Petrolleri'nin mevcut genel müdüründen brifing alıp 'bütün kilit kadrolar yerlidir' dediğiniz zaman bu doğru olmuyor. Onun dediğinin geçerli olduğunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Ben Türkiye Petrolleri'nde 26 sene emek verdim. Ben bilmiyorum da siz mi biliyorsunuz? Sen Türkiye Petrolleri'nde 1 gün çalıştın mı ki biliyorsun bunları? Laf olsun diye mi konuşuyoruz bunları? Bir iddiada bulunacaksak bunun arkası var. Nereden biliyorsun? Brifing almadın da kim söyledi? Brifing almak ayıp değil ayrıca. Ama genel müdür ne söylüyorsa bu doğrudur demek söz konusu bile değil. Ben burada 26 sene çalıştım. Ben burada genel müdür muavinliği yaptım. Ben bilmiyorum da sen mi biliyorsun? Ben petrol sondajları yaparken siz daha suya bua diyordunuz."

Hacısalihoğlu ise, Karadeniz’deki doğal gazın teknik bir mesele değil jeopolitik bir mesele olduğunu ifade etti.

Necdet Pamir kimdir?

25 yıl Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nda her kademede (mühendis, şef, baş mühendis, proje müdürü) çalıştı. Petrol Taşıma ve Pazarlama Grup Başkanlığı ve Genel Müdür Muavinliği (1995-96) yaptı. Başbakanlık Boru Hatları Koordinasyon Kurulu’nda TPAO temsilcisi olarak çalıştı (1995-96). Daha sonra TPAO İnceleme ve Geliştirme Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdür Danışmanlığı gibi görevlerde bulundu.