Eski Trabzonsporlular…

Geçen haftaya bakacak olursak Trabzonspor'da sırak kart cezalısı oldukları için Yattara ve Çağdaş yoktu.

Ancak, önceki yıllara bakıldığında ise Bordo Mavili forma altında Mehmet Yılmaz, Adem Koçak ve Risp'te yoktu. Ama, bu oyuncular Ankaraspor kadrosunda eski takımlarına karşı sahada idiler. Trabzonspor'un sahadaki kadrosunda da çok rahatlıkla yer alabilecek oyunculardı. Nitekim, ilk yarıda golü bulan da Mehmet Yılmaz oldu.

Aslında, Trabzonspor'un son 2 yılda kadrosundan hangi nedenle çıkardığı belli olmayan futbolcuların hemen hemen hepsi, dünkü kadroda yer alanların neredeyse tamamına yakınından daha iyi oyunculardı. Ama öyle veya böyle Trabzonsporla ilişkileri kesilmişti. Bu 3 futbolcu, dünkü maçta Trabzonspor forması altında olsalardı, sonuç daha farklı olabilirdi.
Bu işin bir yönü..

Bir başka yönü ise, Gökdeniz gittikten sonra "yıldız" tanımlamasında tek kalan Yattara'da olmayınca, Trabzonspor'da arabayı hareket ettirecek kimsede kalmamıştı. Adeta, vitesi bulunmayan ve şoför koltuğunda da gaza basacak adamı olmayan takım gibiydi.
Geleceğin yıldız adayı gösterilen Barış ise, futbolu unutmuşlar arasında ne yapacağını bilmez, Ergin Keleş'de, kendine verilen tüm şansları  bol keseden harcamaya devam türdendi. Ersun Yanal'da, ikinci yarıya Barış'ın yerine Adnan'ı alarak başlamayı bu nedenle tercih etti.
Adnan'ın bu yarıya biraz daha hareketlilik getirdiği söylenebilir.

Kümede kalma mücadelesi yapan Ankaraspor'un, böyle bir Trabzonspor karşısında, olağanüstü bir mücadele ortaya koymasına gerek yoktu. Zaten de Mavi Beyazlıların futbolu vasatın üzerinde değildi, ama Trabzonspor'dan iyi idi.

Maçın ilk yarısında zaten zor pozisyon bulan Trabzonspor'da yan hakemin sahanın en gayretli oyuncusu olan Ferhat'ın pozisyonuna ofsayt bayrağı kaldırması muhtemel bir golü önledi denebilir. Bir cümle de Tolga'ya… Hafta içinde Milli Takım'ın kalesinde kendisine yer bulan bir kalecinin Mehmet Yılmaz'ın vuruşundaki topu kaçırmaması gerekirdi… son 2 haftadır uzaktan vuruşlarda gol yiyen Tolga'nın, dünkü maçta yerden gelen topa da gerektiği gibi müdahale yapamaması, gelecek için Trabzonspor kalesine tedbir alınması gerektiğini de düşündürmüyor değil..

Yazarın Diğer Yazıları