Eskiden Alamut Kalesi Güneş Motel vardı şimdi ise Paramount Otel

Eskiden Alamut Kalesi Güneş Motel vardı şimdi ise Paramount Otel
Kara para aklama suçundan hakkında tutuklama kararı bulunan ve yurt dışına kaçan Paramount Otel, geçmişteki meydana gelen olayların merkezleri olan Güneş Motel ve Alamut Kalesi’ni akıllara getirdi.

Eskiden Alamut Kalesi Güneş Motel vardı şimdi ise Paramount Otel

Organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan Sedat Peker’in Youtube kanalından yayınladığı videoda öne sürdüğü iddialar halen tartışılmaya devam ediyor.

Peker, seri haline getirdiği videolarının sonuncusunda kara para aklama suçundan hakkında tutuklama kararı bulunan ve yurt dışına kaçan Sezgin Baran Korkmaz’ın Paramount otele el koyduğunu iddia ederken otelde HaberTürk TV sunucusu Veyis Ateş, Güneş gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı’nın otelde tatil yaptığını söylemişti. Gazeteci İsmail Saymaz da Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’in otelde kaldığını ortaya çıkarmıştı.

“MASRAFLARI ARKADAŞIM KARŞILADI”
Kütahyalı, iddiayla ilgili, "Sezgin Baran Korkmaz''ın misafiri değildim, alakam ve muhabbetim yok" açıklamasını yaptı. Veyis Ateş’in sosyal medya paylaşımları ise otelde kaldığını ortaya çıkarmıştı.

Prof. Demir ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada iş adamı arkadaşı Ali Tunga''nın daveti üzerine otelde kaldıklarını, masrafları Tunga''nın karşıladığını söylemişti.

GÜNEŞ MOTEL’DE HÜKÜMET PAZARLIĞI
Yaşanan olaylar, geçmişte yaşanan Güneş Motel olayını akıllara getirdi. 5 Haziran 1977 seçim sonuçlarına göre, CHP lideri Bülent Ecevit tek başına iktidara gelecek oyu elde edememiş ve 213 milletvekilliği elde etmişti. AP’den 12 milletvekiliyle Güneş Motel’de bir araya gelen Ecevit, vekillerin desteği için pazarlık yapmış ve olayın ortaya çıkmasıyla siyasi ahlak tartışmaları da beraberinde gelmişti.

“GÜNEŞ MOTEL’DE KALMADIK”
Olay sonrası açıklama yapan Adalet Partisi (AP) milletvekillerinden Ahmet Erarslan, "Bu ne bir alma ne de satmaydı. Ecevit''le yaptığımız görüşmede istifa eden milletvekilleri bağımsız kalacağı ve AP''yle CHP''nin bir araya getirilmeye çalışılacağı konusunda anlaştık, ancak Demirel buna yanaşmadı. İddia edildiği gibi Güneş Motel''de kalmadık. Sadece lokantasında bir toplantı yaptık. CHP''yi desteklemekle Milliyetçi Cephe hükûmeti döneminde hazırlanan askeri darbeyi iki yıl ertelemiş olduk. Satın alınmış olsaydık istifa edemezdik” ifadelerini kullanmıştı.

ALAMUT KALESİ: DÖNEMİN KARA İŞLERİNİ MERKEZİ
Türkiye’nin gündemini işgal eden olay aynı zamanda akıllara Haşhaşilerin Alamut Kalesi’ni akıllara getirdi. Dönemin Sünni siyasi ve dini çevrelerini kendilerine düşman belleyen Haşhaşiler, her türlü kirli işlerini bu kalede gerçekleştirmiş ve zamanla dönemin kara işlerinin döndüğü bir merkez haline gelmişti. Eskiden Hasan El Sabah''ın Afyon yutturulmuş müritleri vardı. Şimdi ise milyon dolarlar ile komisyonculuk yapan arabulucular.

İlgili Haberler