Eskiden Bakanlar Kurulun’daydı şimdi tek Bakanlığa devredildi. Artık her şey daha kolay

Eskiden Bakanlar Kurulun’daydı şimdi tek Bakanlığa devredildi. Artık her şey daha kolay
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden onay alırken çok büyük tartışmalara neden olan ormanlık alanların imara açılmasının önünü açan düzenleme Cumhurbaşkanlığı sistemiyle birlikte yeniden tasarlanarak yürürlüğe konuldu. İmar izni başvurusu için en az 5 adet ev, ahır ve samanlık gibi mülklere sahip olmak yeterli olacak.

Yapılan bu düzenlemeyle birlikte orman alanlarının imara açılmasıyla ilgili teklif sunma yetkisi Bakanlar Kurulu’ndan alınıp yerine Çevre Bakanlığı’na devredildi. Cumhurbaşkanı ormanlık alanın sınırındaki çıkarılarak imara açılacak alanların sınırını belirleyip kamuoyuna ilan edecek.

ORMANLARI İMARA AÇMAK İÇİN BASİT ŞARTLAR YETERLİ

Akdeniz, Ege, Marmara ve Karadeniz bölgelerindeki ormanlardaki beton yapılaşmasının bu hazırlanan son yönetmelik sonunda hızla artacağı düşünülüyor.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan yönetmelikle birlikte üzerinde en az 5 adet ev, ahır, samanlık, ambar, avlu gibi yapıların bulunduğu ormanlık alanlar ‘yerleşim yeri' olarak kabul edilebilecek. Bu şartlar nedeniyle orman sınırındaki ev sahipleri için imar izni almak daha basit hala gelecek.