Esnaf anlattı Meral Akşener hayretler içinde kaldı

Esnaf anlattı Meral Akşener hayretler içinde kaldı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener esnaf ziyaretlerine Kütahya’da devam ediyor. Sabah saatlerinde Ankara’dan yola çıkan Akşener ilk olarak Kütahya’nın Tavşanlı ilçesindeki esnafı ziyaret edecek.

Berkay BİGEÇ - Halil YATAR / ANKARA

Esnafın sorunlarını dinleyerek gündeme getiren İYİ Parti lideri Akşener’e Kütahyalılar yoğun ilgi gösterdi. Şehrin girişinde il teşkilatı tarafından çiçeklerle karşılanan Akşener’e  İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz,  İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçu eşlik ediyor.

Akşener ilçe gezilerine Tavşanlı’dan başladı. Ardından Emet ve Hisarcık ilçelerini edecek Akşener sonrasında Kütahya il ve ilçe teşkilatlarıyla bir araya gelmesi bekleniyor.

"BOŞ EVE 100 LİRA ELEKTRİK FATURASI ÖDÜYORUM"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ilk olarak Tavşanlı’da bir çiçekçi dükkanını ziyaret etti. Esnafın anlattıkları ekonominin ne durumda olduğunu gözler önüne serdi. İşlerinin pandemi öncesinde de durgun olduğunu şimdi iyice bittiğini söyleyen esnaf şöyle konuştu;

"Elektrik faturalarının önünü alamıyoruz. Geçen ay 200 lira gelen elektrik faturası bu ay yüzde 5 indirimli 400 lira geldi. Aynı miktarda elektrik kullanıyorum ama fatura yüzde yüz zamlı geldi. Pandemi döneminde gelen zamlar çok belimizi büktü. Kurların artışından dolayı aynı malı çok daha fazlaya alıyoruz.  Çiçekleri bazen satamıyoruz, ölenler oluyor. Satamadığımız ürünleri çöpe atıyoruz. Kirayı faturaları ödüyoruz fakat bize hiçbir şey kalmıyor. Esnaf olarak tek istediğimiz zamların gelmemesiydi. Açıklanan paketlerin hiçbirinden faydalanamadık. Kredi çekmek için binbir türlü gereksinimleri karşılamak lazım. Borcum olmasa zaten kredi çekmem. Boş eve 100 lira elektrik faturası ödüyorum. Tüm gün zaten burada çalışıyorum."

Akşener ise "Söylediklerinizin hepsini teker teker not aldırıyorum. Çıktığım televizyonlarda, gazetelerde Meclis açılınca oradaki konuşmalarımda hepsini dile getireceğim” ifadelerini kullandı. 

Bir kahveci ise Akşener’e "Sizden başka bize kimse sahip çıkmıyor. Çok zor şartlar altında çarkı döndürmeye çalışıyoruz. Kredi çektim ama ödemesi geldi nasıl ödeyeceğimi bilmiyorum." dedi.

Akşener’in sonraki durağı ise bir zücaciye dükkanı oldu. Dükkanda bulunan bir işletme sahibi  hükümet tarafından açıklanan destek kredisini aldığını fakat işleri yoluna girmeden ödeyemeye başladığını söyledi. "Buralar yangın yeri ve gün geçtikte kayboluyoruz." diye Akşener’e sıkıntılarını anlattı.

"DAHA SİFTAHIMIZ YOK"

Bir giyim mağazasını ziyaret eden Akşener’e duydukları karşısında kulaklarına inanamadı. İş yeri sahibi saat öğlen 12.30 oldu ama daha siftah yapamadık. "Dünü 300 lira ile kapattık" dedi. Akşener ise dükkan sahibine siftah olsun diye gelinine bir tişört aldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "Bu kıyafeti emekli maaşımdan alıyorum, bol bereket getirsin" dedi.

Kütahya gezisi sırasında gazetecilere açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in açıklamaları şöyle; 

"Pandemi öncesinde başlattığımız, ilçe ilçe esnafın durumunu öğrenip, esnafımızın dertlerini, taleplerini kamuoyuyla iktidar partisiyle paylaştığımız onların sesini duyurduğumuz bir memleket meselesi adı altında bir yolculuğumuz oldu. 
Sonra hayatımıza salgın girdi, salgından dolayı biraz ara verdik ziyaretlerimize. 
İlçeleri gezmeye, esnafın dertlerini dinlemeye tekrar devam ediyoruz.
Hem siz basın mensuplarının aracılığıyla hem de milletvekillerimizin aracılığıyla kanun teklifi, soru önergesi, araştırma önergeleri gibi imkanları kullanarak dikkat çektiğimiz, çekeceğimiz bir yolculuk bu. Bugün de bu yolculuğun Kütahya kısmındayız.
Propaganda amaçlı gezmiyoruz, oy istemek için gezmiyoruz.
Seçim zamanı tabii ki biz de bütün siyasi partiler gibi gelip oy isteyeceğiz.
Ama bugün bütün odağımız öznemiz insanlarımızdı, esnafımızdı.
Pandeminin de vurduğu problemlerle karşı karşıyayız.
Esnafımız, elektrik faturalarından çok şikâyetçiler, girdi maliyetlerinin çok olduğunu söylediler. Kahvecilerin durumu perişan, her yerde bir müşteri düşüşü var ama kahvehaneler felaket bir vaziyette. Lokantalara yönelik müthiş bir korkuya dayalı müşteri azlığı var.
Burada edindiğimiz bilgileri hem iktidar partisinin hem de kamuoyunun duymasını sağlayacağız."