Esnaftan ilginç sosyal mesafe çözümü

Esnaftan ilginç sosyal mesafe çözümü
Avrupa'ya göre normalleşme normalleşme çalışmalarını bir adım önde götüren Almanya'da esnaflardan sosyal mesafeye ilginç bir çözüm geldi.

Almanya, korona virüs salgınında düşüş eğilimine girilmesinin ardından kafelerin açılmasına karar vermişti. Schwerin'de bulunan Kafe Rothe, sosyal mesafe kuralını uygulamanın ilginç bir yolunu buldu. Kafeye gelen müşterilere, üzerinde havuz makarnası bulunan hasır şapkalardan veriliyor. Müşteriler bunları giydiğinde, uzun makarnalar sayesinde birbirlerine belli bir mesafeden fazla yaklaşamıyorlar. 

Kafenin sahibi Jaqueline Rothe, kafenin Facebook sayfasından müşterilerinin yeni şapkalı fotoğrafını paylaşarak, “Bugün mesafe ölçümümüz bu şekilde” diye yazdı.

Rothe, CNN'e yaptığı açıklamada ise, “Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte sayısız mutlu müşterimiz kahve ve kek için kafemize akın etti. Bu çözümümüz, müşterileri birbirinden uzak tutmak için mükemmel ve eğlenceli bir yöntem. Müşterilerimiz de çok ilgi gösterdi” ifadelerini kullandı. Rothe, fotoğrafa dünya basınının gösterdiği ilgiye ise şaşırdığını söyledi.