Estetik yaptırmadan da cildiniz botoks etkisine kavuşabilir! İşte ciltte botoks etkisi yaratan o yöntemler…

Estetik yaptırmadan da cildiniz botoks etkisine kavuşabilir! İşte ciltte botoks etkisi yaratan o yöntemler…
Zamanla yaş, beslenme, stres, çevresel koşullar ve genetik yapınızdan dolayı cildinizde yıpranma ve sarkmalar meydana gelebilir. Kimi durumlarda botoks, cerrahi müdahaleler ve cilt bakımlarıyla cildi sıkılaştırıp gençleştirmek mümkün olsa da bu yöntemler zahmetli ve pahalı olabiliyor. Peki, ciltte botoks etkisi yaratacak kolay ve ekonomik yöntemleri biliyor musunuz?

Cildiniz her ne kadar kendini yenileme özelliğine sahip olsa da belli bir yaştan sonra ya da yaşam koşullarına bağlı olarak eskisi gibi görünmez. Bunu fark ettiğiniz anda cildinizdeki sarkma ve kırışıklıkları önlemek için çeşitli yöntemlere başvurabilirsiniz. Uzun vadede ciltteki sarkmaları toparlayacak ve kırışıklıklara iyi gelecek egzersiz ve maskelerle bu sorunun üstesinden rahatlıkla gelebilirsiniz. Gelin, oldukça kolay yapılabilen doğal uygulamalara birlikte göz atalım.

JAPON YÜZ YOGASI

Asya insanlarının cildine uyguladığı egzersizler, oldukları yaştan daha genç gözükmelerini sağlıyor. Özellikle Japon yüz yogası, ciltteki sarkmalar ve kırışıklıklar için her sabah deneyebileceğiniz oldukça kolay bir yöntem. Japon yüz yogası teknikleri arasında "Hamster yanak hareketi" olarak bilinen egzersizde dudaklar iyice büzülür. Daha sonra yanağın bir tarafı hava dolacak şekilde şişirilir. Hareketi yaparken büzülen dudaklar bozulmadan hava diğer yanağa geçirilir. 30 saniye aralıklarla bu hareketi tekrar edebilirsiniz. Aynı şekilde "Balon balığı hareketi"nde de havayla doldurduğunuz yanağınıza yavaşça vurarak havanın diğer yanağa geçmesini sağlayabilirsiniz.

YUMURTA AKI VE ŞEKER MASKESİ

Cildiniz yumurta akının gerginleştirici ve toz şekerin peeling etkisiyle hem gergin görünüp hem de ölü hücrelerden kurtulabilir. Maskeyi haftada 1 kere yapabilirsiniz.

HAZIRLANIŞI

- 1 yumurta akı ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri güzelce karıştırın.

- Karışımı cildinize uygulayın ve 10 dakika bekleyin.

- Soğuk su ile cildinizi durulayın.

BOTOKS ETKİLİ MASKE

Botoks etkili maske sayesinde kırışıklıklarınızı azaltabilir ve ışıl ışıl bir cilde sahip olabilirsiniz.

MALZEMELER

- 1 dilim bal kabağı

- 1 yumurta

- Yarım çay kaşığı jojoba yağı

- Yarım çay kaşığı elma sirkesi

- Yarım çay kaşığı bal

HAZIRLANIŞI

- Bal kabağını püre haline gelecek şekilde blenderdan geçirin.

- Yumurta, bal, jojoba yağı ve sirkeyi ekleyerek karıştırmaya devam edin.

- Önceden temizlediğiniz temiz cildinize ince bir tabaka halinde karışımı sürün.

- Birkaç dakika bekledikten sonra cildinizi temizleyin. Daha sonra nemlendirici sürmenizi öneririz.

 

İlgili Haberler