Et tesisine "kedi" baskını!

Et tesisine "kedi" baskını!
Sakarya'nın Erenler İlçesindeki bir et tesisinde kedi kesildiğine dair iddialar, gıda denetmenleri, zabıta ve polisi harekete geçirdi. Olay ilçeyi de ayağa kaldırdı.

Cansu DEREBEYOĞLU / YENİÇAĞ

Sakarya'nın Erenler ilçesinde belediyeye yapılan ihbarda bir et tesisinde kedi kesildiğinin bildirilmesi üzerine 2 ayrı adrese yapılan baskında yaklaşık 20 ton kaçak et yakalandı. Başlatılan soruşturma kapsamında 3 kişinin ifadesi alındı.

2 AYRI ADRESE BASKIN

Edinilen bilgilere göre, Erenler İlçesinde bulunan Toptancılar Çarşısındaki (TOPÇA) 2 ayrı adreste kedi kesildiği iddiasıyla ihbar alan Erenler Belediyesi Zabıta Ekipleri, Sakarya Emniyet Müdürlüğü ve Sakarya Gıda ve Tarım İl Müdürlüğü ekiplerince yan yana bulunan 2 dükkana baskın yaptı. Çok sayıda polis ekibinin katıldığı operasyonda işletme sahibi Ömer K. ve Burak S. isimli 2 kişi ile Ömer K.’ın yanında çalışan A.K. isimli 3 kişinin ifadesi alındı.

BAŞKA İŞLETMELERE SATMIŞ

Sakarya Gıda ve Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından etlerden numune alınırken, yapılan ilk inceleme sonrası yaklaşık 20 Ton kaçak ete el konuldu. Erenler Belediyesince görevlendirilen çöp kamyonlarına doldurulan etler, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Geri Dönüşüm Sahasına götürüldü. Şehirdeki birçok işletmeye et sattığı iddia edilen Ömer K.’a ait iş yerinde çok sayıda kelle ve paça ele geçirilirken, kıyma haline getirilmiş etlerin içerisinde ne bulunduğu ise yapılan testlerden sonra belli olacak.

k4-019.jpgk8-001.jpg