Etiler'deki mezarlıkta hareketli anlar. Milyarder iş insanının mezarı gizlice açıldı

Etiler'deki mezarlıkta hareketli anlar. Milyarder iş insanının mezarı gizlice açıldı
2018 yılında hayatını kaybeden ENKA Holding Fahri Başkanı Şarık Tara’nın Ulus'taki mezarı hareketli dakikalara sahne oldu. Ünlü iş insanının mezarı hakim ve taraf avukatları eşliğinde açıldı, doku örneği alınarak Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Babalık davasının taraflarından olan Ali Melih Aktay'dan da DNA örneği alınacak ve bulgular karşılaştırılacak. 

Patronlar Dünyası'nın haberine göre, ENKA Holding Fahri Başkanı Şarık Tara 2018 yılında hayatını kaybetmişti. İstanbul İkinci Aile Mahkemesi’nin kararınca ünlü iş insanının mezarı açıldı. Tara'nın Ulus'taki mezarı hakim ve taraf avukatları eşliğinde açıldı, doku örneği alınıp Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Ali Melih Aktay'dan da DNA alınacak ve bulgular karşılaştırılacak. 

ŞARIK TARA KİMDİR

Şarık Tara Enka Holding Fahri Başkanıdır. İnşaat yüksek mühendisi olan Şarık Tara, 22 Nisan 1930 yılında Üsküp'te dünyaya geldi. Annesi Erenköy Kız Lisesi'nde okumuş, dönemin şartları uygun olmadığından tıp tahsili yapmamış, ancak yüksek kültürlü bir kimse olan Mahmure Hanım'dır. 
Anne tarafından I. Murat'ın öncü kuvvet komutanı ve Yıldırım Bayezid tarafından Üsküp ve Kosova bölgesini idareye tayin edilmiş olan Yiğit Bey'in torunudur. Yahya Kemal ile de torun çocukları olmaları nedeniyle aralarında akrabalık bağı vardır. 

Babası Fevzi Bey ise, bilindiği kadarı ile son üç kuşağı esnaflık yapan Karadağ kökenli Hacıhamziç (Tara'nın dedesi İbrahim Bey'in babası Hamza Bey'den dolayı bu isimle anılırlar-Tara soyadı ise Karadağ'daki Tara Dağı ve Tara Nehri'nden gelmektedir) ailesindendir.

Fevzi Tara, Üsküp, Beyrut ve Belgrad'da tahsil yapmış bir avukattır. Sancak ve güney Yugoslavya Müslümanlarının Yugoslavya Kralı nezdinde temsilciliğini de yapan babası Manastır'da avukatlık stajını yaparken annesi ile tanışmışlardır. Lise eğitimini Şişli Terakki Lisesi’nde tamamladıktan sonra 1949'da girdiği İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesinden 1954 yılında mezun oldu. 

Mezuniyetinden sonra 1957 yılında kız kardeşi Vildan Gülçelik'in kocası (daha sonra bir uçak kazasında vefat eden eniştesi Sadi Gülçelik ile birlikte ENKA Kolektif Şirketini kurarak müteahhitlik faaliyetlerine başladı. Enişte ve kayınbirader sözcüklerinin ilk hecelerinden oluşan bir isim olan ENKA Kolektif Şirketi daha sonra Anonim Şirket'e, 1972'de de ENKA Holding A.Ş.’ye dönüştü.

mezar-004.jpg