Etiyopya'da yolcu uçağı düştü!

Etiyopya'da yolcu uçağı düştü!
Etiyopya Havayolları, 149 yılcı ve 8 mürettebatı taşıyan yolcu uçağının düştüğünü açıkladı. Kazada kurtulan olmadı. Etiyopya Başbakanı, kazayı doğrulayarak, kazada yaşamını yitirenlerin yakınlarına baş sağlığı mesajını iletti.

Etiyopya’dan Kenya’nın başkenti Nairobi’ye hareket eden yolcu uçağı düştü.

Addis Ababa’dan Nairobi’ye hareket eden uçağın kalkıştan sadece 6 dakika sonra düştüğü belirtildi.

Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa yakınlarında düştüğü açıklanan Etiyopya Havayolları’na ait yolcu uçağının Boeing 737 model olduğu belirtildi. Kalkıştan 6 dakika sonra iletişimi kesilen uçağında başkentin 50 kilometre dışında düştüğü aktarıldı.

İsmini açıklamak istemeyen bir Etiyopya Havayolları yetkilisi uçağın sabah saatlerinde düştüğünü doğruladı. Yetkili kişi kazanın yerel saatle 8:44’te gerçekleştiğini açıklarken kazanın sebebine dair bir açıklamada bulunmadı.

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Twitter hesabı üzerinden uçakta yaşamını yitirenlerin yakınlarına baş sağlığı dileklerini iletti.

Bu açıklamadan kısa bir süre sonra havayolu şirketi resmi olarak bir açıklama yayınladı. Açıklamada, uçağın kalkıştan kısa bir süre sonra düştüğü belirtilirken, arama-kurtarma çalışmalarının başladığı belirtildi. Yetkililer uçakla iletişim 8:44’te kesildiğini açıkladı.

Etiyopya Havayollarına ait uçağın Boeing 737 MAX 8  model olduğu açıklandı.

Etiyopya basını ise Star Alliance üyesi olan havayolu şirketinin bu uçağı filosuna yakın zaman önce kattığını yazdı.