Efsane otomobilin üretiminde büyük şok

Efsane otomobilin üretiminde büyük şok
Türkiye'de üretimi 2002 yılında durdurulan Tofaş Şahin'in üretim haklarını önce Mısır, ardından da Etiyopya almıştı. Etiyopya'daki üretimi üstlenen Holland Car, tekrar üretime geçeceğini açıkladığı Şahin için aldığı karardan vazgeçti.

Türkiye'de leblebi gibi satılmıştı 

Teknolojioku''dan Mustafa Yılmaz''ın haberine göre, Türkiye için çok farklı bir yere sahip olan Tofaş Şahin’in üretimi 2002 yılında sonlandı. 20 yıldır üretilmeyen Şahin''i yollarda hala görüyoruz. Kuş serisinin diğer araçları Doğan ve Kartal da trafik de ender de olsa karşımıza çıkıyor.

Türkiye’de 1988 ve 2002 yılları arasında üretilen kuş serisi otomobiller sonrasında yurt dışında üretilmeye devam etti. Tofaş Şahin’in üretim haklarını alan Mısır, bu otomobili Nasr Sahin ismiyle 2009’a kadar üretmeye devam etti.

Hatta bu model Mısır’da özellikle taksilerde hayli popüler hala geldi. Eğer bir gün yolunuz Mısır’a düşerse, yollarda bolca Şahin göreceğinizi belirtelim.
Mısır haricinde Etiyopya’da bu otomobilin üretim haklarını alan ülkelerden biriydi. Etiyopya’daki üretimi Holland Car üstlenmiş ve modelin ismi DOCC olarak değiştirilmişti.

Geçtiğimiz  günlerde Etiyopya’nın Şahin’i tekrardan üretim bandına çıkarmak istediğini duyurdu. Bu söylentiye göre 2022 model Tofaş Şahin ya da Etiyoya’daki ismiyle Holland DOCC aynı şase ve tasarıma sahip olacaktı.

Sadece iç kısımda bazı güncellemelere gidecek olan marka, otomobili modern bir iç tasarıma kavuşturacaktı. Fakat sebebi bilinmemekle birlikte bu fikirden vazgeçildiği ortaya çıktı.

Yani Etiyopya Şahin’i tekrardan üretmekten vazgeçmiş durumda. Neden ortaya böyle bir fikir atıldığı ya da neden vazgeçildiği ise bilinmiyor. Öte yandan şunu da hatırlatalım. Tofaş Şahin’i hala ülkemizde satın almanız mümkün.

Tabi çürüksüz, boyasız, sağlam bir Şahin için ciddi paralar ödemeniz gerekiyor. Bu da biraz lükse kaçıyor diyebiliriz.

Kaynak: Teknolojioku

 

İlgili Haberler