Etli Lahana Sarması nasıl yapılır?

Etli Lahana Sarması nasıl yapılır?
Ekranların ilgiyle takip ediler yarışma programı MasterChef'te yarışmacılardan kaptanlık, mücadelesi için etli lahana sarması yapılması istendi. MasterChef, lahana sarması nasıl yapılır, etli lahana sarması malzemeleri nelerdir.

MasterChef 2020’de yarışmacılar, kaptanlık mücadelesi için Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Etli Lahana Sarması, yapılması istendi. Peki Etli lahana sarması nasıl yapılır, malzemesi nelerdir, nasıl pişirilir.

ETLİ LAHANA SARMASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

1 adet orta boy lahana

2 adet kuru soğan

Yarım veya 1 çay bardağı sıvı yağ (kıymanızın yağ oranına göre ayarlayınız)

1,5 yemek kaşığı domates salçası

3 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma

1 su bardağı pirinç

Yarım su bardağı bulgur

1 çay kaşığı toz şeker

Tuz

2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Karabiber

Toz nane

 

ETLİ LAHANA SARMASI NASIL YAPILIR?

Lahanayı yaprak yaprak ayırın ve derin bir tencereye su ve 1-2 tatlı kaşığı tuz koyup kaynatın. Ardından, lahana yapraklarını haşlanması için kaynayan sıcak suyun içerisine bırakın. Rengi değişince -bir iki dakika içinde- süzgece alın.

Haşlanan lahanaların suyu süzülürken iç harcınızı hazırlamya başlayabilirsiniz.

Tencereye sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğanlar alın. Soğanlar kavrulunca kıyma ve salça ekleyip karıştırın. 10 dakika kadar bu şekilde kavurmaya devam edin.

Püf Noktası: Kıymanın iyice erimesi gerekiyor!

Ardından tüm baharatlar, tuz ve toz şeker ekleyin.

Bunları tercihe göre pirinç ve bulguru ekledikten sonra da ekleyebilirsiniz. Baharatlardan sonra yıkanıp süzülen pirinç ve bulgur ekleyip iyice karıştırın. 1 su bardağı su eklenip kapağı kapattıksan sonra suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Sarma işlemine gelince lahana yapraklarındaki sert damarları bıçakla kesiyoruz. Sarılacak şekilde avuç büyüklüğünde parçalar alarak içten biraz koyup, ince uzun sarabilirsiniz.

Son olarak...

Tüm sarmaları tencereye dizin. Ocağa koymadan önce ben sarmaların üzerinden 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirin ve tencereye sarmaların yarısını biraz geçecek şekilde su ekleyin. Sarmaların bozulmaması için üzerine tencereye sığacak şekilde bir tabak kapatın. Ve önce har ateşte, kaynayınca da kısık ateşte pişmeye bırakın.

Sıcak olarak yanında yoğurt ile servis yapın.

KAYNAK: ACUNN.COM