Eurovision birincisi belli oldu

Eurovision birincisi belli oldu
Yarışmayı, Kırım Türklerine yapılan soykırımı anlatan Ukrayna’nın ‘1944’ isimli parçası birinci oldu. Jamala adını kullanan Susana Jamaladinova tüm ülkelerden en çok puanı toplayarak yarışmayı birinci tamamlandı.

Jamala (Cemile) adını kullanan Susana Jamaladinova tüm ülkelerden en çok puanı toplayarak yarışmayı birinci tamamlandı. Bu şarkı, Rusları iyice sinirlendirdi ve Ukrayna’nın bu şarkısına tepkiler çığ gibi büyüdü. Şarkıcı Jamala (Cemile), “1944” isimli şarkısının büyükannesinin kucağında beş çocuğuyla 18 Mayıs 1944’te, Kırım’dan Orta Asya’ya sürgün edilişinin hikayesinden esinlenerek hazırladığını açıklamıştı.

KIRIM TÜRKÇESİ İLE SÖYLEDİ

Jamala (Cemile)’nın “1944” isimli şarkısının nakarat kısmında, Kırım Türkçesi ile “Yaşlığıma toyalmadım, Men bu yerde yaşalmadım” ifadeleri yer alıyor.

Yarışma Dünya genelinde Avrupa, Çin, Kazakistan, Avustralya ,Yeni Zelanda ve ilk defa ABD’de canlı olarak yayınlandı. Geçen yıl dünyanın dört bir yanından 200 milyon kişi yarışmayı canlı olarak takip etmişti.

İŞTE ŞARKININ SÖZLERİ

Sözlerinin bir kısmı İngilizce olan şarkı şu dizelerle başlıyor: “Yabancılar evlerinize girdiler/ Hepinizi öldürdüler/ Sonra da biz suçsuzuz dediler/ Aklınız nerede? / İnsanlık ağlıyor/ Kendinizi Tanrı zannediyorsunuz ama/ Unutmayın herkes bir gün ölür”

Şarkının Türkçe nakaratı ise şöyle: “Yaşlığıma toyalmadım/ Men bu yerde yaşalmadım”