Kiralardaki artış ev sahiplerinin başına bela oldu

Kiralardaki artış ev sahiplerinin başına bela oldu
Kiracılarına fahiş zamlar yapan ev sahiplerinin başı yaptıkları fiyat artışı ile belada. Yapılan zamlar nedeniyle kiralanan konutlarda kira tahsilatlarının yapılamaz duruma geldiği kaydediliyor.

Ev kiralarına uygulanan fahiş zamlar ev sahipleri için çileye döndü. Bazı ev sahiplerinin paralarını alamadığı ve son aylarda özellikle yabancıya kiralanan konutlarda kira tahsilatlarının yapılamaz duruma geldiği ifade ediliyor. 

Oda TV''de yer alan habere göre; kiralık dairelerde artan fiyatların kiraların ödenmeme riskini de beraberinde getirdiğine işaret eden Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Geçen yıla göre üç dört kat artan kira bedelleri sebebiyle daireye istenen yüksek kiralar başlangıçta kiracı tarafından ödenebiliyor ancak daha sonra tahsilatta sıkıntılar yaşanabiliyor” diye konuştu.

Kira artışlarının yüzde 25’te sabitlendiğini hatırlatan Özelmacıklı, yüksek kira bedellerinde yabancıların olumsuz etkisi olduğunun altını çizdi. Özelmacıklı “Özellikle eşyalı hâle getirilen ve kiraya verilen daireler, o bölgenin piyasa rayicindeki dengeleri değiştiriyor. Mesela herhangi bir vatandaş 3 bin liraya aylık kirası olan bir dairede oturuyorsa, belki o ev eşyalı hâle getirilip 10 bin liraya yabancıya daha kısa süreli verilebiliyor. İster istemez o bölgedeki piyasayı emsaller sebebiyle etkiliyor. Daireleri eşyalı hâle getirip daha yüksek fiyata kiralık olarak vermeyi bekleyenler sebebiyle de bu sefer yabancılar daha sonra kiraladıkları dairelerin ücretini ödeyememeye başlıyor. Kiracının kira bedelini düzenli ödeyip ödemeyeceğini mal sahibinin düşünmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler