SURİYE’de 7 ay önce evlerinde tiyatroya oyunu sergilemeye başlayan Ahmed ve Muhammed Malas ikizlerinin ünü tüm ülkeye yayıldı. Yeteneklerini sergilemek isteyen kardeşler, çareyi bu yöntemde bulmuş.
SAHNE olarak 3 metrekarelik bir odayı kullanan Malaslar, müzik için cep telefonu, dekor olarak da dolaplardan faydalanıyor. En fazla 15 kişinin izleyebildiği oyunlar için seyircilerden hiçbir ücret alınmıyor.
Şimdiye kadar 75 oyun sergileyen Malas kardeşlerin tiyatrosu büyük ilgi görüyor. Oyunları izlemek isteyenler önceden rezervasyon yaptırmak zorunda.
‘Türk dizileri yanlış tanıtıyor’
MALASLAR, “Türk dizilerinde, çok fazla gayrimeşru iş ve ilişki var. Başrol oyuncusu olan karakterler kötü şeyler yapıyor, ama kahraman gibi gösteriliyor. Türkiye’yi yanlış tanıtan bu dizileri bazı oyunlarımızda sahneliyoruz” diye konuştu.
Devlet tiyatrosuna ret
ADLARININ duyulmasından sonra 3 kez başvurup reddedildikleri devlet tiyatrosundan davet alan Malaslar kardeşler, bu kez tiyatroyu kendileri kabul etmedi.