Evde yaptığı tatlıya komşuları hayran kalınca işe koyuldu. Şimdi talep patlaması yaşıyor

Evde yaptığı tatlıya komşuları hayran kalınca işe koyuldu. Şimdi talep patlaması yaşıyor
Yozgat'ta 3 çocuk annesi Tuğba Doğan, evde yaptığı tatlıları aile bütçesine katkı sağlamak için çevresine satmaya başladı. Doğan'ın yaptığı tatlılar, büyük beğeni almaya başlayınca işlerini büyütme kararı aldı. Doğan'ın bir imalathane ile başladığı işinin şu anda 7 ilde 18 şubede sürdüğü belirtildi.

Evde yaptığı tatlıya komşuları hayran kalınca işe koyuldu. Şimdi talep patlaması yaşıyor

Anadolu Ajansı''nda yer alan habere göre 3 çocuk annesi Tuğba Doğan, Yozgat''ta bir imalathane ile başladığı işini önemli seviyeye getirdi. Doğan''ın işini büyütmesinde KOSGEB''den aldığı desteğin de önemli rol oynadığı öğrenildi. 

Elde edilen bilgilere göre Doğan, girişimcilere destek verdiğini öğrenince KOSGEB''e müracaat etti. Projesi kabul edilen Doğan, 2018 yılında KOSGEB''den aldığı 50 bin lirası geri ödemesiz 150 bin lirayla tatlı imalathanesi kurdu. Çevre illerden de gelen talepler üzerine imalathanesinin alanını 800 metrekareye çıkaran ve 32 kişiye istihdam sağlayan Doğan, daha fazla üretim yapıp daha fazla kişiye iş imkanı sunmayı hedeflediğini söyledi.

ŞUBE SAYILARINI GİDEREK ARTIRDI

Doğan, ürettiği tatlıları satmak için Sorgun ilçesine, daha sonra da Yozgat merkeze tatlıcı dükkanı açtığını anlatarak, "Dükkan sayımızı 3''e çıkardık. Daha sonra çevre illerden de talepler gelmeye başladı. Bu şekilde Yozgat, Çorum, Sivas, Aksaray, Nevşehir, Tokat, Kırıkkale ve bazı ilçelerde 3''ü kendimize ait olmak üzere 18 şubemiz oldu" dedi. 

"TALEPLERE YETİŞMEKTE ZORLANIYORUZ"

Talebe yetişmekte zorlandıklarını belirten Doğan, "Yozgat-Sorgun arasında daha büyük imalathane ve satış noktası kurma çalışmalarına başladık. Şu andaki durumumu daha önce rüyamda görsem inanmazdım. İlk başladığımızda hiçbir şeyimiz yoktu. Şimdi 32 işçi çalıştıran 18 bayisi olan bir işletme haline geldik. Bize katkı sağlayan KOSGEB''e ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler