Evden pijamalarıyla kaçtı mezarlığa sığındı. Koli bantlı kadın cinayetinde flaş gelişme

Evden pijamalarıyla kaçtı mezarlığa sığındı. Koli bantlı kadın cinayetinde flaş gelişme
İstanbul Fatih’te geçtiğimiz yıl barıştığı eski eşi Ayşe Özlem Bağdemir'i ağzını bantladıktan sonra boğazını sıkarak, öldürdüğü gerekçesiyle 'Canavarca hisle adam öldürmek' suçundan yargılanan Tuncay Tezcan'ın duruşma savcısı müebbet hapis cezasına çarptırılmasını ve tahrik hükümlerinin uygulanmamasını istedi.

Tolga ATAR/ YENİÇAĞ- ÖZEL HABER 

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşmaya tutuklu sanık Tuncay Tezcan katıldı. Ayşe Özlem Bağdemir'in annesi şikayetçi Semra Bağdemir ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Hatice Boz katıldı. 

"DEFALARCA DÖVDÜ" 

Mahkeme heyeti olayla ilgili tanıkları dinledi.  Tanıklardan Sibey K., Ayşe Özlem Bağdemir'in arkadaşı olduğunu belirterek, "Kavgadan mutsuzluğundan bahsediyordu,  kavga ettiklerini söylemişti, parasızlıktan geçim sıkıntısından bahsediyordu" dedi. Tanık Selma K. ise "Evlerinde kaldım, Özlem'in defalarca dövüldüğünü söylediğini duydum, yıllar önce de dövüyordu, ameliyatlıyken de son zamanlarda da dövdü" dedi. 

SAVCI MÜEBBET HAPİS İSTEDİ 

Sanık Tuncay Tezcan ve Ayşe Özlem Bağdemir'in önceki tarihlerde resmi nikahlı evli olduklarını belirten duruşma savcısı, davayla ilgili görüşünü açıkladı. İkilinin boşandıktan sonra resmi nikah olmaksızın birlikte yaşamaya devam ettiklerini hatırlatan savcı, dosyaya yansıyan tanık beyanlarına göre taraflar arasında şiddetli geçimsizlik bulunduğu, olay tarihinde taraflar arasında çıkan tartışma neticesinde sanığın da savunmasında kabul ettiği üzere sanığın öleni katlettiğini belirtti. 

Turcay Tezcan'ın savunmasındaki soyut iddialarla tahrik hükümlerinden faydalanmaya çalıştığını belirten savcı, Tuncay Tezcan'ın müebbet hapis ile cezalandırılmasını ve hükmen tutukluluk halinin devamına karar verilmesi istedi. 

"ŞİKAYETÇİYİM"

Ayşe Özlem Bağdemir'in Annesi Semra Bağdemir de "Özlem benim bir tek kızımdı. Elim ayağım bedenimdi. Benim yavrumu öldürdü. Şikayetçiyim" diye konuştu. 
 

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İLE CEZALANDIRILSIN 

Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Hatice Boz ise savcının mütaalasına kısmen katıldığını belirterek, "Ayşe Özlem kasten öldürülmüştür.  Sanık cinayeti uzun zamandır planlanıyordu. Uyarıcı madde aldığını söylemiş ve öldürmek için planlama yapmıştır. Sanığın tasarlayarak öldürmekten ve ölüş şekli göz önüne alındığında eziyet çektirerek öldürme unsuru olduğundan ağırlatıcı nedenlerin olmasını haksız tahrik indiriminin olmamasını talep ediyoruz" dedi.
Mahkeme sanığın savunması için süre vererek duruşmayı erteledi. 

MEZARLIKTA YAKANDI  

Fatih'te Mayıs ayında meydana gelen olay iddiaya göre şöyle oldu: 7 yıl önce boşanan Ayşe Özlem Bağdemir ve Tuncay Tezcan çifti 10 ay önce barışarak Fatih'te 2 çocuklarıyla birlikte yaşamaya başladı. Aynı kırtasiyede çalışan ikili arasında tekrar anlaşmazlık çıktı. Gece saatlerinde Tuncay Tezcan, Ayşe Özlem Bağdemir uyurken ağzını bantladıktan sonra boğazını sıkarak öldürdü. Tuncay Tezcan cinayeti oğluna söyledikten sonra evden pijamalarıyla kaçtı. Çiftin çocukları durumu polise bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen polis, bacağı da kırık olan Tuncay Tezcan'ı mezarlıkta yakaladı. İddianamede Tuncay Tezcan'ın " Canavarca hisle veya eziyet çektirerek eşi kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor.

1200x627-cani-babayi-oglu-yakalatti-1569821515388.jpgimages1.jpgx480-001.jpg