Evin çatısından sarktı yılan avcısı bile şaşırıp kaldı. Uzunluğu hayrete düşürdü

Evin çatısından sarktı yılan avcısı bile şaşırıp kaldı. Uzunluğu hayrete düşürdü
Avustralya'nın Queensland eyaletine bağlı Buderim kasabasında yaşayan bir ev sahibi, çatısından sarkan yılan derisini görünce dehşete düştü. Yılanın bıraktığı derinin ardından bir gözü açık uyumaya başladığını belirten ev sahibi, canlının çatıda saklanmış olabileceğinden endişelendiği için sürüngen avcısı Stuart McKenzie'den yardım istedi. McKenzie, çatının oluğundan sallanan yılan derisinin hayatında gördüğü en uzun derilerden biri olduğunu ifade etti.

Avustralya''nın Queensland eyaletine bağlı Buderim kasabasında yaşayan bir ev sahibi, çatısından sarkan yılan derisini görünce büyük korku yaşadı.

Yılanın bıraktığı derinin ardından bir gözü açık uyumaya başlayan ve canlının çatıda saklanmış olabileceğinden şüphelenen ev sahibi, sürüngen avcısı Stuart McKenzie ile irtibata geçti.

4 METRE UZUNLUĞUNDA

4 metre uzunluğundaki deriden, yılanın halı pitonu olduğu çıkarımında bulunan McKenzie süreci sosyal medya hesabından paylaşarak "Umarım onu buluruz" ifadesini kullandı.

Çatının oluğundan sallanan yılan derisinin hayatında gördüğü en uzun derilerden biri olduğunu ifade eden sürüngen avcısı çatıyı ve çevreyi kontrol etti ancak yılanı bulamadı.

Yılanların derilerinin ilk önce yüz bölgesinden döküldüğünün belirten McKenzie, bu sebeple yılanın çatıda saklanma ihtimalinin oldukça düşük olduğunu söyledi.

"Bu sadece büyük bir halı pitonu ve tehlikeli değiller" diyen McKenzie, yılanın artık ev sahibi için bir tehdit olmadığını ve muhtemelen çevredeki çalılıklara geri döndüğüne inandığını aktardı.

YILDA 12 KEZ DERİ DÖKEBİLİYOR

Sürüngenlerin büyümeyi sürdürebilmeleri için ölü deriyi atması gerekiyor. Yılanlar, yılda 12 kez deri dökebiliyor.

Zehirli olmayan halı pitonları, avını boğarak öldürüyor. Uzunluğu 3.5, 4 metreye kadar ulaşan halı pitonları kuş, kurbağa ya da küçük memeli hayvanlardan besleniyor. Halı pitonlarının Queensland''in Sunshine kıyısında bulunan en büyük yılan olduğu ifade ediliyor.