Evlerde çocukları bekleyen büyük tehlike. Türk profesör anne ve babaları uyardı

Evlerde çocukları bekleyen büyük tehlike. Türk profesör anne ve babaları uyardı
Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Bavbek, çocuklu ailelerin dikkat etmesi gereken noktalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bavbek, çocuklar için evlerdeki en büyük tehlikenin sivri objeler olduğunu söyledi. Bavbek, anne ve babaların bu objelere karşı çocuklarının göz sağlığını koruması gerektiğinin altını çizdi.

Evlerde çocukları bekleyen büyük tehlike. Türk profesör anne ve babaları uyardı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlanmaya devam ederken, uzmanlardan da çocuk sağlığıyla ilgili açıklamalar geldi. Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Bavbek, çocukların göz sağlığında en çok karşılaşılan sorunları ve bunların nasıl çözüme kavuşturulacağı hakkında açıklamalarda bulundu. 

Her bebeğin doğumdan sonraki ilk ayda gerçekleştirilen göz muayenesinin ardından mutlaka 1 yaşına doğru yeniden kontrole getirilmesi gerektiğini belirten Bavbek, ebeveynlerin doğuştan gelen göz hastalıkları konusunda daha bilinçli olmaları gerektiğini kaydetti

Bavbek; yeni doğanlarda en sık karşılaşılan göz rahatsızlıklarını ise doğumsal katarakt, göz tansiyonu, retinablastoma, gözyaşı kanalı tıkanıklığı ve prematüre retinopatisi olarak özetledi. 

SİVRİ OBJELER ÇOK TEHLİKELİ

Bavbek, ev içi kazalara ilişkin ise özellikle okul öncesi çocuklarda bıçak, iğne, kalem, makas gibi sivri objelerin gözle temas etmesi gibi problemlerle karşılaşıldığını kaydetti.

Çocukların lazer pointer’lara yönelik ilgisinin de kalıcı göz rahatsızlıklarına neden olabileceğini belirten Bavbek; "Lazer pointer’ı merak ettiği için pointer’ı 1 dakika boyunca gözüne tutan bir çocuk hastamızın görme merkezinde yanık oluşmuştu. Ebeveynlerin evde olabilecek kazalara karşı da mutlaka önlem almaları gerekiyor" yorumunda bulundu.